avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un martor se poate retrage?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un martor se poate retrage?

Salut. Un cunoscut a asistat la prinderea unei persoane cu o cantitate mica de droguri (un gram de cannabis), a fost legitimat si a fost dus la sectie unde s-a intocmit proces verbal. Sunt curios daca aceasta persoana se poate retrage din dosarul respectiv. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniel005 , utilizator 13:02, 23 Iunie 2008
teoretic nu poate sa se retraga, dar poate spune ca nu a vazut exact si nu stie despre ce era vorba
nu prea, daca deja a dat o declaratie in care relateaza ceva si mai apoi spune ca nu a vazut nimic sau ca nu isi aminteste nimic ( l-a lovit brusc amnezia) poate fi acuzat de marturie mincinoasa, pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Nu se merita.

mergeti o data, depuneti marturie si gata!
Si acest martor risca ceva? poate avea vreo problema din punct de vedere penal?
Nu risca nimic, doar eventual isi atrage antipatia celui impotriva caruia declara, trebuie stiut ca declaratia din fata organelor de ancheta va trebui sa o sustina si in fata instantei de judecata daca se va ajunge la acest stadiu procesual si nu se de neinceperea urmaririi penale.
DANIEL 005 nu ne spune daca persoana a apucat deja sa declare sau ce a declarat deja la politie. oricum ar fi...daca ar fi vre un proces, martorul trebuie sa se prezinte si poate sustine in fata instantei ca intre momentul in care a fost martor la savarsirea infractiunii si momentul audierii in instanta, a trecut mult timp si nu-si mai aminteste cu exactitate pt. ca a intervenit uitarea, dar trebuie sa spuna ca isi mentine declaratia pe care a dat-o in fata organelor de urmarire penala, deoarece corespunde adevarului.

Alte discuții în legătură

Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)