avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamuriri mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamuriri mostenire teren

buna ziua. am o nelamurire...strabunicii sotiei au lasat mostenire un teren la cei tre copii. unu din mostenitori e bunica ei. am inteles k cei doi frati au vandut terenurile care li se revenea. am intrebato de acte si a zis k nu are iar terenul se lasa mostenire la cei doi copii ai ei, respectiv matusii si tatalui fetei, urmand ca matusa sa renunte la partea ei iar apoi se ne revina noua. am inteles k nici impozit nu ar mai fi platit pe el. ce ar trebui sa fac sa trec terenul pe numele meu sau al sotiei acum cat mai sunt in viata bunicii? sau cum pot face rost de un act de proprietate dak ea zice k nu il are? vreun duplicat? ma gandesc cum au vandut ceilalti frati terenurile? astept orice sfat si va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:58, 21 Iunie 2008
daca bunica n-are acte va trebui constatat in instanta dreptul ei de proprietate, dupa acest pas bunica il poate vinde sau dona
dak ea moare va ramane fiului ei...aceeasi procedura trebuie sa urmeze si el.sa faca dovada in instanta k are drept de proprietate...probabil se complik k mai are o sora...cum ar trebui sa procedez sa pt a dovedi in instanta? cu ce acte sau cum? ms
stimate domn, acest site este de sfaturi juridice nu de consultatii juridice propriu-zise...acestease dau in cadrul unei discutii la un cabinet de avo.

dvs. prezentati foarte incalcit spetza si in plus lipsesc si multe date.
in fine... v-am explicat cum stau lucrurilesi ce trebuie facut cu partea bunicii, iardupa ce obtine hot. poate vine catre fiica/fiul ei... daca bunica are mai multi copii si vrea sa vanda unui anumit copil atunci e "sfant" contr. de vanzare-cump ca este foarte greu de atacat, de ceilalti mostenitori.

mai bine contactati un avocat.

av. vasilescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ContSters288103 ContSters288103 Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicii steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Bunica a avut 3 frati, sa le zicem A,B,C. Dupa revolutie, ei au avut dreptul la recuperarea unor terenuri, ramase de la parintii lor, in mod ... (vezi toată discuția)