As dori sa infiintez o societate comerciala ,dar nu stiu cum sa aranjez programul de lucru ptr angajati.As dori sa fie programul de lucru de 10 zile de lucru a 8 ore pe zi consecutiv si 4 zile liber ,in aceste 10 zile o sa fie prinse 1 sambata si 1 duminica iar in cele 4 zile libere 1 sambata si 1 duminica liber .Intrebarea mea este cum o sa le trec in pontaj zilele de sambata si duminica duble ptr. ca lucreaza sambata si duminica sau zi normala de 8 ore considerind acel repaus de 4 zile consecutiv?
Stiti de ce zic de aceste zile ptr ca legea zice programul de lucru 8 ore pe zi ,40 pe saptamina si 2 zile repaus.Va multumesc.
Legea mai spune ca durata medie a timpului de lucru nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, la o medie facuta in ultimele 6 luni. Insa recunosc ca nu prea am inteles cum sta treaba cu 10 zile x8 ore... si cu restul de zile lucratoare din luna ce se intampla? Lucreaza 10 zile continuu (sambete si duminici) apoi 4 zile pauza? si apoi cum lucreaza daca in pauza sunt cuprinse sambete si duminici? Trebuie sa mai stiti ca pentru lucrul in zilele nelucratoare se datoreaza un spor de 100%, asta in cazul in care nu sunt recuperate in maxim 30 de zile. Insa recuperarea nu se face in zile libere ci in zile lucratoare. Deci, chiar nu am inteles pontajul... poate puteti fi mai clar.
Ore libere
Anamaria1313
buna ziua,
intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)