avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat si mi s-a retinut permisul pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat si mi s-a retinut permisul pentru depasire neregulamentara

Am fost amendat si mi-sa retinut permisul pt depasire neregulamentara.In realitate am trecut inaintea altui autovehicul fara a incalca marcajul longitudinal.A fost oprit si soferul "depasit" si trecut in procesul verbal.Am contestat procesul verbal explicand ca nu am calcat marcajul.Politistul era cu radarul si facea inregistrari(am cerut in instanta inregistrarea).Ma gandesc ca el (politistul ) va intimida soferul "depasit" si nu va prezenta in instanta inregistrarea. Intrebarea e : poate sa faca asta sa nu prezinte inregistrarea?Pot recuza martorul? Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa procedez in instanta ? multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:06, 15 Aprilie 2011
In realitate am trecut inaintea altui autovehicul fara a incalca marcajul longitudinal.

Ati depasit prin dreapta autovehiculului? Ca pe stanga nu se poate fara sa calcati marcajul. In instanta trebuie sa dovediti cu argumente, ca atat agentul de circulatie cat si soferul "depasit" (?) nu au dreptate.
Daca depasirea se face fara incalcarea incalcarea benzii continue chiar daca drumul are numai o banda pe sens nu poate sa va amendeze dar daca exista o inregistrare radar nu puteti sa va mai opuneti. Dupa parerea mea nu prea o sa aveti sorti de izbanda pt ca fara proba video politia are ca martor soferul depasit.
Sarcina probatiunii apartine politiei.
Solicitati in cadrul probatoriilor,in afara de proba cu martori sau alte probe , cu care va puteti dovedi cele relatate si ca politia sa produca imaginile de la fata locului in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat de 30 zile zamar26 zamar26 Am fost suspendat permisul pe 30 zile, amenda și puncte, conform art100/3/e,am călcat marcajul longitudinal dublu continu ce separa benzile, deoarece am ... (vezi toată discuția)
Practica judiciara - proces verbal de contraventie, depasire peste linia continua ionut_daniel ionut_daniel Va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu hotarare a unei judecatori oricare privitoare la proces verbal contraventie privind depasirea unui auto peste marcaj ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)