avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor somaj

- angajatorul ataca cu recurs o sentinta in favoarea angajatului concediat.

Motivul este ca angajatul concediat a solicitat si obtinut - in timp ce era in proces cu angajatorul - ajutorul de somaj.

Acum, angajatorul vine si spune ca - daca a solicitat si primit ajutorul de somaj - angajatul a recunoscut ca' concedierea ar fi fost legala.

Totodata, angajatorul afirma ca - oricum nu trebuie sa-i dea bani angajatului concediat (salariile etc.) ptr. ca acesta din urma ar fi incasat ajutorul de somaj.

Personal consider ca afirmatiile angajatorului sunt nefondate: angajatul va restitui banii de somaj dupa ca isi va recupera banii de la angajator; totodata, faptul ca a solicitat ajutor de soma nu echivaleaza cu recunoasterea legalitatea deciziei de concediere. (concediatul chiar murea de foame daca nu obtinea ajut. somaj )

merci
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 15:37, 21 Iunie 2008
Intr-adevar, solicitarea ajutorului de somaj nu inseamna automat o recunoastere / acceptare fara rezerve a legalitatii deciziei de concediere.
Se aplica dispozitiile L nr 76/2002 modificata si completata. Veti gasi acolo foarte usor raspunsuri la toate intrebarile de mai sus.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)
Litigiu ajofm redinciucconstantin redinciucconstantin am fost concediat miam gasit singur de munca si am apelat ag de somaj pentru a primi ajutoru de reintegrare fiind persoana peste 45 ani in acelas timp am ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de concediere si somaj alecori alecori Sunt fosta angajata a ITM,concediata in 2010 (desi ma aflam in concediu medical,concediata fara preaviz si prin abuz de putere).Cu ajutorul sindicatului am dat ... (vezi toată discuția)