Dupa moartea mamei, coerezii si sotul supravietuitor, pentru simplificarea operatiunilor, au renuntat in fata notarului la actiunile la care aveau dreptul in favoarea mea. Numai ca la sfarsit, notarul a spus ca renuntarea se aplica la toata masa succesorala. Bineinteles ca nici eu n-am stiut, dar ceilalti frati s-au suparat pe mine ca i-as fi tras pe sfoara. Dupa decesul TATALUI nostru, e valabila acea renuntare (din 1998)? La cat as avea eu dreptul din masa succesorala si cum as putea sa le intorc celorlalti 3 frati partea lor? Va multumesc!
acum se dezbate succesiunea dupa tata, nu are legatura cu averea mamei , la care fratii au renuntat.
acum, ca ambii parinti sunt decedati, toti copiii ar trebui teoretic, sa aiba cote egale. daca dvs doriti sa echilibrati oarecum balanta, puteti renunta la mostenirea dupa tata, si sa le inpartiti si o suma de bani , daca e cazul.
nu sunteti obligat legal, doar daca doriti
Corect era ca notarul sa va informeze in prealabil ce efecte produce declaratia de renuntare la succesiune, in sensul se renunta la INTREAGA masa succesorala a defunctului. Renuntarea la succesiunea mamei nu se aplica si la dezbaterea succesiunii dupa tata. Masa succesorala ramasa de pe urma tatalui revine tuturor fratilor in cote egale, puteti insa renunta dvs. si sa le revina doar lor intreaga avere ramasa de pe urma tatalui, iar daca va rezulta vreo proprietate in indiviziune se poate face ulterior un partaj prin care sa va delimitati dreptul de proprietate dupa dorinta fiecaruia.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)