avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura

Buna ziua,
Am solicitat unui notar intocmirea unei procuri prin care subsemnatul imputernicea o persoana din alta localitate sa il reprezinte in perfectarea unui act de superficie, in sensul ca eu sa construiec un imobil pe terenul unei terte persoane domiciliata in acelasi oras cu imputernicitul meu.
Mentionez ca problema a fost discutata cu notarul care va perfecta superficia, care mi-a si transmis un document care cuprindea datele de identificare ale celor trei (subsemnatul, imputernicitul si persoana care imi acorda dreptul de superficie) precum si datele de identificare ale terenului in cauza (suprafata, numar CF, TOP, etc).
Dupa ce am fost amanat consecutiv timp de trei zile pe motive de " aglomerare", mi s-a comunicat sec faptul ca nu poate face procura decat daca ii prezint actele in original ale terenului!!!!
Repet faptul ca obiectul procurii era imputernicirea de ccatre mine a unei persoane care sa ma reprezinte si in niciun caz nu ceream sa fie perfectat contractul de superficie, actiune pentru care sunt de acord ca ar fi fost necesare aceste acte.
Banuiesc ca daca as fi cerut o procura prin care sa nu se specifice decat ca imputernicitul meu sa ma reprezinte in orice activitate, ar fi urmat solicitarea de a preciza care sunt aceste activitati (si in felul acesta se ajungea din nou la absurditatea cu slicitarea actelor de proprietate)
Presupunand faptul ca eu, din greseala as fi dat in mod eronat datele de identificare ale terenului (desi am aproape convingerea ca acestea nu sunt necesare pentru o imputernicire), singurul pagubit eram eu care pierdeam tariful achitat, imputernicirea fiind probabil nula din cauza acestei erori.
Va rog sa ini spuneti parerea Dvs.

Nota: Imi cer scuze daca am gresit categoria de forum la care am incadrat intrebarea mea
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:29, 14 Aprilie 2011
Nu dati nici un act original, alegeti-va alt notar!
cred ca nu am sesizat intrebarea...;)
Cristea Marina a scris:

Nu dati nici un act original, alegeti-va alt notar!
[/quot

Presupun ca notarul n-a solicitat sa i se "dea" actele, ci doar sa-i fie prezentate.... Pentru acuratetea procurii cred ca a facut aceasta solicitare, acest lucru fiind tot in beneficiul clientului. Nu cred ca ar trebui privit ca un aspect negativ faptul ca la redactarea unei procuri avand ca obiect operatiuni juridice care privesc un bun imobil notarul sa se asigure de corectitudinea tuturor datelor imobilului in cauza, pentru eliminarea oricaror eventuale neplaceri ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire! mihaila ionut mihaila ionut Am un litigiu de munca in alt oras departe de domiciliul meu!Daca fac o imputernicire pe numele unui prieten sa se duca sa traga la xerox acte din dosarul de ... (vezi toată discuția)
Notar - procură AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Bună seara, Copiii tb sa facă o procură pt mama lor pt a ii da drept de semnătură pt vânzarea unui teren. Mama e in alt oraș și copiilor le e greu ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)