avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputernicire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputernicire!

Am un litigiu de munca in alt oras departe de domiciliul meu!Daca fac o imputernicire pe numele unui prieten sa se duca sa traga la xerox acte din dosarul de la Tribunalul din acel oras se poate sa faca copii la acte in numele meu?Trebuie sa fie neaparat semnatura mea in original pe imputernicire sau poate sa fie si o copie?Sau ce metoda ar mai fi sa fac copie la dosar fara sa strabat 400 km?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaila ionut , utilizator 12:09, 13 Ianuarie 2009
Aveti posibilitatea sa imputerniciti pe un prieten in acest sens, dar el trebuie sa prezinte procura autentica originala sau aveti posibilitatea sa incheiati un contract de asistenta juridica cu un avocat, care sa ve reprezinte interesele in aceea cauza si el are acces la toate actele de la dosar.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Practic scriu o impuernicire in care il deleg in numele meu sa faca copie la dosarul cu pricina!Dupa asta semnez ,i-o imanez lui si se duce sa faca copie!E corect?
O persoana fizica nu poate imputernici o alta persoana fizica decat prin procura autentica certificata de un notar. O persoana juridica poate da, pe incredere evident, delegatie sau imputernicire oricarei alte persoane fizice, fara a fi nevoie de certificarea unui notar. Sigur exista si riscul ca in eventualitatea unui control sa fie anulata delagatia persoanei fizice data de persoana juridica.
Deci imputernicirea scrisa de mine ma duc sa o legalizez la un notar si dupa asta o imanez prietenului meu si se poate duce sa copie dosarul in numele meu?
Aveti posibilitatea de a redacta procura dvs. sau notarul cum preferati. Va trebuie totusi copie macar dupa buletinul celui pe care urmeaza sa il imputerniciti pentru ca notarul sa treaca toate datele de identificare ale persoanei pe care dvs. urmeaza sa o imputerniciti, iar la final dvs. veti semna in fata notarului procura.

Alte discuții în legătură

Imputernicire notariala ContSters180853 ContSters180853 am facut o imputernicire in bistrita ,eu m am mutat in alt oras ,iar acum as vrea sa o stric, sa o anulez . biroul notarial la care am facut o ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Procurabreprezentare societate MihaiCL MihaiCL Buna seara. Va rog sa mi spuneti daca este obligatorie ca o procura de reprezentare societate sa fie autentificata de catre notar, sau daca este suficient sa ... (vezi toată discuția)
Procura serbandenis51 serbandenis51 buna seara. am absolvit o facultate si doresc sa-mi ridic diploma de la sediul central care se afla in bucuresti. as vrea sa fac o procura unui amic care ... (vezi toată discuția)