Buna seara.
Va rog sa mi spuneti daca este obligatorie ca o procura de reprezentare societate sa fie autentificata de catre notar, sau daca este suficient sa semnez eu in calitate de asociat unic si persoana pe care vreau sa l inputernicesc.
multumesc
In primul rand procura de reprezentare o semneaza doar administratorul nu si cel care este imputernicit, altfel procura s ar transforma in contract de mandat.
Procura poate fi autentica, depinde unde o folositi!
poate fi autentifivata sau este obligatoriu sa fie autentificata?
vreau sa inputernicesc persoana sa poata efectua operatiuni prin internet banking de pe contul firmei.
haideti ca reformulez.
In fata unui eventual proces, procura semnata doar de catre mine fara notar are vreo valoare juridica?Situatia este mai complicata pe mine ma intereseaza doar daca acest lucru este obligatoriu sau optional, daca semnam la firma eu in cal de asoiat unic fara notar este valabila dpdv juridic?
Este valabila si sub semnatura privata, adica semnata de dvs fara a I da o forma autentica. Insa v am spus, avand in vedere implicatiile acestei procuri, plati, incasari in numele societatii, ar fi de dorit sa o faceti in forma autentica, la notar.