avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mansardarea blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mansardarea blocului

acum 3 ani de zile era euforia mansardarilor aici in constanta, nu am fost de acord la in ceput si totusi am semnat un act numit CONVENTIE DE ASOCIERE prin care am fost de acord cu mansardarea (eu stau la etajul 4/4) . firma cu care am semnat se pare ca a dat faliment nimeni nu stie, cert este ca dupa aproape 3 ani a venit o firma care fara sa prezinte la inceput nici un act spunand ca firma cu care am avut noi contract ia cesionat drepturile de a construi mansardarea . dupa 3 zile la insistentele noastre au adus un dosar cu autorizatie pe numele ei certificat de urbanism . aviz favorabil C.T.E. si au inceput sa sparga terasa blocului. INTREBARI: Ce putem face pentru ai impiedica sa continue lucrarile? nu am vazut nici un act de cesiune intre cele doua firme. si daca s-a facut cesiunea nu trebuia sa ne notifice sa ne anunte cumva? Noi nu mai vrem mansardare dupa aproape3 ani .Se poate anula acea CONVENTIE DE ASOCIERE ? ( este facuta in fata notarului).
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 23:52, 14 Aprilie 2011
1-Cesiunea intereseaza strict entitatile juridice ,care au inteles reciproc sa cedeze,respectiv sa preia drepturile
2-Daca acum trei ani,toti proprietarii si-au asumat actul unilateral de vointa,
materializat prin semnatura olografa in fata notarului prin care accepta predarea cotei indivize terasa,cu scopul realizarii de mansarda,este foarte dificil sa va opuneti
Eventual ,puteti formula actiune in instanta
care era termenul de executare a lucrarii in conventie? daca a fost depasit inseamna ca firma nu si-a executat la timp obligatiile si prin urmare puteti denunta contractul. oprirea lucrarilor care va afecteaza integritatea cladirii se face cu ordonanta presedintiala.
br_nicku a scris:

oprirea lucrarilor care va afecteaza integritatea cladirii se face cu ordonanta presedintiala.

Motivatia invocata,ca "lucrarile afecteaza integritatea cladirii"poate fi sustinuta si probata numai prin expertiza tehnica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in apartament din cauza mansardarii amyadelina amyadelina Asociatia de proprietari a vindut terasa blocului unei firme care construieste apartamente la mansarda pe care le va vinde iar noi asociatia vom beneficia ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc catalin060666 catalin060666 am vazut ca a mai fost ridicata problema mansardarii...nu m-am lamurit pe deplin..problema sta cam asa...la mine la bloc s-au strans semnaturi pentru ... (vezi toată discuția)
Legea mansardarii 170/2010 anna diandra anna diandra ma puteti ajuta va rog cu pasii care trebuie sa-i urmez ca sa obtin terasa acoperisului a blocului in care stau ,pentru a-mi face mansarda? (vezi toată discuția)