avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiunea in forma continuata,sau concurs de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiunea in forma continuata,sau concurs de infractiuni?

in 1998,la data de 1.07.1998,a intrat in vigoare un ordin al minstrului transporului,cred ca e 527/1997,insa nu mai tin minte clar.ordin prin care ulterior intrarii in vigoare nu mai perimitea introducerea sau mai exact nu mai permitea inmatricularea autovehicolelor care nu corespundeau normei Euro II.
Pe scurt,stiind acest lucru,prin data de 05.07.1998 am comis prima ghidusie,in sensul,ca am falsificat prima declaratie vamala de tranzit,(completand de la a la z si antedatand data de intrare in romania a bunului supus vamuirii,in cazul de fata autoturism),declaratia vamala de trazit ,pe scurt DVT,este documentul care atesta si insoteste marfa pana la vama de interior,unde se vamuieste final.
Procedeul folosit,o masina de scris,formulare DVT in alb,2 stampile cu insmenele vamale,1 stampila cu insemnele firmei declarant vamal.
practic in ziua de 5.07.98,am incalcat cu buna stiinta urmatoarele art.din codul penal 286.(3 infractiuni),287(o infractiune),288 (o infractiune).
din ziua aia si pana la sfasitul lunii sept.1998,in felul descris mai sus ,am facut vreo 26 de astfel de DVT-uri.unicul lucru care era diferit la fiecare,era obiectul,adica masina si persoana.

#-o ,acum intrebarea la care caut un raspuns,e infractiune in forma continuata sau concurs de infractiuni?
nedumerirea mea e legata de faptul ca am fost condamnat pentru fiecare din infractiunile descrise mai sus,respectiv 286;287;288,insa in 7(sapte) sentinte penale separate #-o
Nu faptul ca am fost condmanat m-a deranjat,ci mereu am trait cu senzatia ca am fost faultat mai mult decat era necesar.
dupa parerea mea,insa poate ma insel cel putin pentru art 286 c.p.,trebuia sa primesc doar o pedeapsa,nu 7,practic in fiecare sentinta sunt condamnat ca am fabricat aceasi stampila.
o alta chestie,care m-a nedumerit,de ce d-l procuror,a binevoit sa faca 7 dosare,fiecare cu numar propiu in aceiasi zi nu am reusit sa inteleg.
daca cineva ma poate lamuri daca ma insel ori nu,il rog sa o faca,
Cel mai recent răspuns: alex3x , utilizator 15:13, 17 Aprilie 2011
ok,pentru 287,288,e discutabila,insa pentru 286 cp?
Nu am fabricat de 7 ori,acele stampile,aici nu vorbesc de infractiune contiunata,sau de concurs.in mod normal trebuia sa fiu condmanat o singura data nu?
pedeapsa pentru art 286, apare in fiecare sent.penala,adica 7 pedepse.ma insel eu?
daca da...de ce
@alex3x, tocmai ce am incercat mai sus sa va ofer o posibila explicatie.Adica, 286 intra in concurs real cu 287 si 288, fiind infractiuni conexe.Iar asta de cate ori ati facut cate o ,,ghidusie".Nu am la indemana acum practica pe o asemenea speta, dar am sa caut...de aceea acum ma rezum la ceea ce v-am scris.Insa astept si eu alte opinii, care sper sa fie mult mai lamuritoare.
Este posibil ca cele 26 documente falsificate sa nu fi fost descoperite toate odata, din acest motiv s-au intocmit mai multe dosare penale. Va dati seama cate verificari s-au facut pana s-au stabilit cele 26 de falsuri. Sunt doar atatea sau doar astea au fost descoperite? Este posibil ca cele sapte dosare penale sa nu fi fost instrumentate de acelasi politist si nici de acelasi procuror deci au fost trimise pe rand in instanta. La instanta dosarele sunt distribuite aleatoriu de calculator deci posibil sa fi ajuns "pe mana" altui complet de judecata. Dvs. stiind de ele ar fi trebuit sa cereti conexarea lor.
Eu sunt de parere ca in cazul dvs. nu este vorba nici de infractiune continua nici de infractiune continuata, ci de concurs de infractiuni. Nu v-ati propus de la inceput sa falsificati 26 seturi de documente; hotararile le-ati luat pe rand, odata cu fiecare oportunitate de "ghidusie" ivita.
Instanta nu v-a condamnat pentru fabricarea stampilei ci pentru folosirea ei in sensul ca sintagma "falsificarea stampilei" din art. 286 C.p nu se refera la stampila ca obiect ci la falsificarea stampilei ca "amprenta" (deci ceea ce a aparut pe document). In definitiv pe document nu se regaseste stampila ca obiect ci stampila ca"amprenta". Apar 26 "amprente" falsificate ale stampilei originale deci 26 infractiuni. Parerea mea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
dan_mihutiu, utilizator
Este vorba de anul 1998,deci logic ca repartizarea aleatorie a dosarelor nu s-a facut de un computer.iar la data cand s-a dispus inceperea urmarii pen.impotriva mea,toate cele 26 de dvt,erau pe masa aceluasi procuror.si aceiasi 2 ofiteri de militie,au instrumentat tot.deci cade si rationamentul descoperirii in timp diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Uz de fals in formã continuatã? Lylyca Lylyca Bună ziua Pentru un document fals sub semnătură privată din 1998,dar folosit in instanță de mai multe ori, ultima in 2013, prescrierea faptei ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare judiciara todirasc todirasc VREAU SA FIU LAMURITA CU ACESTE CODURI SI ARTICOLE ,CACI NU INTELEG NIMIC ! Un cunoscut in calitate de suspect ,i s-a schimbat incadrarea judiciara dupa cum ... (vezi toată discuția)