avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uz de fals in formã continuatã?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uz de fals in formã continuatã?

Bună ziua
Pentru un document fals sub semnătură privată din 1998,dar folosit in instanță de mai multe ori, ultima in 2013, prescrierea faptei incepede la data când a fost făcut falsul sau de la data când a fost utilizat ultima oară ??
Uz de fals, art 291 C.P, in formă continuată , sau greșesc???
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 19:55, 19 Mai 2013
Buna ziua,
Nu gresiti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Termenul de prescriptie a raspunderii penale in cazul infractiunilor savarsite in forma continuata incepe sa curga de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni(momentul epuizarii infractiunii)Nu stiu daca este neaparat continuata infractiunea.Ptr ca rezolutia infractionala trebuie sa fie unica.Daca este spontana presupune ca e concurs de infractiuni caz in care termenul de prescriptie curge ptr. fiecare infractiune in parte.Sa fie rezolutie infractionala unica din anul 1998?
Lansez o intrebare in contextul asta,pentru a vedea rationamentul de gandire. Controlorul de tren intra in primul compartiment de tren si calatorul neavand bilet,ofera bani,pe care controlorul ii primeste.In al doilea compartiment aceeasi poveste.Si asa pana la ultimil compartiment.Infractiunea pe care controlorul o savarseste este una simpla,una continuata,una continua,un concurs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)
Infractiunea in forma continuata,sau concurs de infractiuni? alex3x alex3x in 1998,la data de 1.07.1998,a intrat in vigoare un ordin al minstrului transporului,cred ca e 527/1997,insa nu mai tin minte clar.ordin prin care ulterior ... (vezi toată discuția)