avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contractul de asistenta juridica trebuie sa se aprobe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contractul de asistenta juridica trebuie sa se aprobe in Consiliul local inainte de a fi semnat ?

As dori sa stiu daca un contract de asistenta juridica are valabilitate daca nu este trecut initial prin Consiliul Local spre a fi aprobat de consilierii locali.
Caz concret:primarul a semnat un contract de asistenta juridica cu un av. pt.suma de 15.000 lei,fara a consulta consilierii locali.Deoarece se apropie data scadenta a contractului,l-a pus pe ordinea de zi pentru o viitoare sedinta de consiliu.E legal sa faca acest lucru?As mai dori sa stiu daca consultanta juridica include si reprezentarea in proces.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 15:28, 19 Aprilie 2011
nu este legal, decat in masura in care, prin acel contract de asistenta juridica, este reprezentat in instanta si consiliul local
o.g. 35/2002
"ART. 79^3
(1) Apărarea intereselor consiliului local în faţa instanţelor de judecată se face de persoanele angajate, potrivit art. 79^1, dacă acestea au pregătirea profesională corespunzătoare, sau de un apărător ales, în măsura în care asistenţa juridică nu poate fi asigurată altfel. Cheltuielile se suportă din bugetul local.
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) împuternicirea se semnează de preşedintele de şedinţă."
:)
=D>[bMultumesc pt.raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatul permanent al consiliului local Darie Tudor Darie Tudor Buna seara Va rog sa imi spuneti daca mai este reglementat aparatul permanent al consiliului local. Din cate stiam eu, aceasta institutie a fost introdusa ... (vezi toată discuția)
Reprezentant consiliu local MelindaB MelindaB Va rog sa ma informati: 1. Daca chem in judecata consiliul local, pe cine trec ca reprezentant ? 2. Daca atac o hotarare a Consiliului Local, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Ordinea de zi a unei sedinte de consiliu local cri_secret_ina cri_secret_ina Buna seara! As dori sa stiu daca e obligatoriu introducerea punctului privind Probleme curente pe ordinea de zi a sedintelor Consilului Local.Daca ... (vezi toată discuția)