avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in cazul CIM pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in cazul CIM pe perioada determinata mai mica de 6 luni

Buna ziua,

Am anumite nelamuriri asupra concediului de odihna, deoarece in lege nu am gasit articol(e) care sa detalieze exact acestui lucru :
Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni si jumatate (21.03 - 30.06); din cauza starii de sanatate, am lipsit o zi din luna Martie si pt o zi din Aprilie am facut cerere de concediu fara plata.
Angajatorul mi-a spus ca am lipsit nemotivat, in ambele zile....cea din martie si cea din aprilie, cand am cerut CFS.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. La cate zile de concediu de odihna am dreptul, daca lucrez numai 3 luni de zile, pe perioada determinata ?
2. Angajatorul mi-a spus ca am dreptul la 6 zile de concediu de odihna, cate 2 pe luna, dar numai la sfarsitul CIM, deoarece nu am nu stiu cate luni lucrate si CIM nu este pe cel putin 6 luni; este adevarat ?
3. Am dreptul sa-mi iau concediu de odihna in timpul derularii CIM ? de ex., din alea 6 zile la cat as avea dreptul, o zi, doua sau trei sa mi le iau pana la sfarsitul CIM.

Va multumesc

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
flexmuscle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 8 Octombrie 2012
Puteti face o sesizare la ITM care va verifica acuzatiile dvs., va constata daca angajatorul incalca legislatia muncii si va lua masurile necesare.
am fost angajat cu un contract nedeterminat unde co era 2 zile/luna insa dupa 1 luna jumate am plecat de acolo cu acordul partilor din lipsa de comenzi

as fi avut dreptul la 3 zile co platibile daca nu le-am efectuat?
Dupa un calcul simplu matematic, ar trebui sa beneficiati de 3 zile lucratoare de CO pentru perioada lucrata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna laviniao laviniao Buna!As vrea sa stiu dupa cat timp de la angajare se pote lua concediu ?Si unde as putea sa gasesc pe net sa am o dovada!MERSI! (vezi toată discuția)