Am anumite nelamuriri asupra concediului de odihna, deoarece in lege nu am gasit articol(e) care sa detalieze exact acestui lucru :
Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni si jumatate (21.03 - 30.06); din cauza starii de sanatate, am lipsit o zi din luna Martie si pt o zi din Aprilie am facut cerere de concediu fara plata.
Angajatorul mi-a spus ca am lipsit nemotivat, in ambele zile....cea din martie si cea din aprilie, cand am cerut CFS.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. La cate zile de concediu de odihna am dreptul, daca lucrez numai 3 luni de zile, pe perioada determinata ?
2. Angajatorul mi-a spus ca am dreptul la 6 zile de concediu de odihna, cate 2 pe luna, dar numai la sfarsitul CIM, deoarece nu am nu stiu cate luni lucrate si CIM nu este pe cel putin 6 luni; este adevarat ?
3. Am dreptul sa-mi iau concediu de odihna in timpul derularii CIM ? de ex., din alea 6 zile la cat as avea dreptul, o zi, doua sau trei sa mi le iau pana la sfarsitul CIM.
am fost angajat cu un contract nedeterminat unde co era 2 zile/luna insa dupa 1 luna jumate am plecat de acolo cu acordul partilor din lipsa de comenzi
as fi avut dreptul la 3 zile co platibile daca nu le-am efectuat?