avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de circulatie provizorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de circulatie provizorie

povestea incepe in iunie2010,cind am fost oprit la un filtru de politie.am suflat in etilotest,a reiesit ca am o imbibatie de 0,67 ,am fost frumusel la recoltare si in urma rezultatelor de la iml s-a dovedit ca aveam1.3(prima proba)si 1,25(a doua proba).prin noiembrie am fost citat la parchet pt prezentarea materialului, am semnat ca sunt de-acord si nu mai doresc saadaug alte probe.la citeva zile am fost "sfatuit"sa fac totusi si o cerere de recalculare retroactiva a alcoolemiei"ca poate va conta in instanta"am facut-o si de-atunci(noiembrie)tot astept un rasp.inter timp m-am resemnat si am concluzionat ca trebuie sa -mi angajez un avocat ca sa miste dosarul din parchet,macar sa nu mai pierd timpul.acum,ieri aflu ca puteam obtine acea rezolutie de la procuror care imi da dreptul sa conduc pina la darea sentintei.am ramas trasnit ,pentru ca astfelputeam evita recenta mea concediere(motivata de faptul ca nu sunt compatibil cu fisa postului ag vinzari)reamintesc ca sunt intretinator de familie,nu am antecedente de nici un fel lucruri pe care le-am si mentionat si la dosar.as vre sa stiu mai multe despre acea rezolutie.ex:pot obtine dreptul de a conduce pina la proces?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:44, 15 Aprilie 2011
datorita prezumtiei de nevinovatie, procurorul poate emite o dovada in baza careia puteti conduce masina pina la solutionarea dosarului in mod definitiv. Dovada este valabila 30 de zile si se poate reinnoi la fiecare expirare a termenului.
Puteti solicita acordarea dreptului de conducere parchetului in faza de urmarire penala sau instantei in faza de cercetare judecatoreasca , insa va spun ca potrivit practicii in astfel de cauze in care este vorba despre alcool peste limita legala , sansele ca cererile sa se admita sunt minime . Insa puteti incerca , este dreptul dvs .
Nu o sa ti acorde nimeni dovada cu drept de circulatie!si eu am trecut si inca mai am de suferit dupa o greseala comisa acum 1 an.Sper ca ai stiut ce sa declari in recalculare altfel mai rau te va ingropa.Iti doresc bafta.si sa auzim de bine
Depuneti cererea si motivati-o corespunzator, veti primi dovada din partea procurorului. Este adevarat ca depinde f mult de procuror insa practica este ca in cazurile infract fara incidente sa se emita asemenea dovezi.
Avand in vedere ca va aflati la volan in stare de ebrietate este greu sa cred ca procurorul va elibera o dovada de circulatie provizorie. Dar solicitare este un drept al dv asa ca merita sa incercati. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat Goia Mihai Goia Mihai Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pt. conducere in stare de ebrietate. Asta s-a intamplat acum 3 (trei ani) si sunt in faza de cercetare la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , pentru părăsirea locului accidentului , mi s-a ... Cristi2001!! Cristi2001!! Bună ziua , pentru părăsirea locului accidentului , mi s-a oferit o dovadă fără drept de circulație până la soluționarea cazului , avocatul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
In asteptarea recalcularii mircea1234 mircea1234 Am permisul suspendat din data de 10 decembrie 2009, fiind depistat sub influenta alcoolului. Fiind vorba de o alcoolemie peste 0,8, si deci de dosar penal, in ... (vezi toată discuția)