avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pt. conducere in stare de ebrietate.
Asta s-a intamplat acum 3 (trei ani) si sunt in faza de cercetare la Politie,am platit recalcularea alcolemiei ,rezultatul inca nu-l stiu.

Intrebarea mea este urmatoarea?

Pana la solutionarea acestei probleme ce pot sa fac sa conduc?

Am stat cuminte si am asteptat dar dureaza foarte mult si chiar am nevoie prin specificul activitatii de permis.
Cel mai recent răspuns: Goia Mihai , utilizator 09:19, 18 August 2011
cereti procurorului emiterea unei dovezi de circulatie, ea se reinnoieste la fiecare 30 de zile.
Cand este vorba de conducere pe drumurile publice in stare de ebrietate, nu se acorda dovada de circulatie.
aveti un art de lege care sa precizeze aceasta exceptie? eu nu am vazut asa ceva nici in OUG 195 si nici in CPP.
Din expereinta mea practica se emit dovezi insa cererea trebuie sa fie bine motivata.
Din practica dv. ati obtinut dovezi de circulatie pentru conducere in stare de ebrietate?
Ati luat in calcul ca alcoolemia cu siguranta a fost mai mult de 0.4 mg?
Cine credeti dumneavoastra ca acorda, avand in vedere pericolul social pe care il prezinta aceasta fapta pentru ordinea publica, o dovada de circulatie pana la solutionarea definitiva a procesului penal? Cum motivati dumneavoastra o asemenea cerere? Ca a fost la spital? Ca e bunica bonlava?

Art. 231. - (1) Permisul de conducere se retine de catre politie o data cu constatarea faptei, potrivit art. 98 lit. d) din ordonanta de urgenta, în urmatoarele cazuri:

a) conducerea unui autovehicul sau tramvai sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor ori produselor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare acestora, daca este constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice certificate;

(2) O data cu retinerea permisului de conducere, titularului i se elibereaza o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile, cu exceptia cazurilor prevazute la alin. (1) lit. a), b), e), f) si h), când aceasta e elibereaza fara drept de circulatie.
------>> cazul nostru lit a. => fara drept de circulatie.


Din experienta dumneavoastra in drept penal marea majoritate a cererilor in acest sens vi s-au admis? Imi cer scuze, chiar nu am verificat, va desfasurati activitatea in Bucuresti?

Orice persoare are dreptul sa adreseze orice cerere catre organele competente potrivit legii, insa, asa cum stiti deja, simpla redactare si depunere nu valoareaza admiterea acesteia.
sunt 2 lucruri diferite - dovada emisa de catre politie nu este acelasi lucru cu dovada emisa de catre Parchet, faceti o confuzie. Sunt 2 acte diferite.

in consecinta, depuneti o cerere motivata la procurorul de caz si solicitati emiterea unei dovezi in baza careia sa puteti circula ptr 30 de zile. Apoi reinnoiti dovada la acelasi procuror.

Alte discuții în legătură

Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat art.86(2) din codul rutier liryc liryc Cum pot afla cu ce rezolutie a plecat de la politie? In acest moment a ajuns la Parchetul de pe langa judecatoria Brasov dupa 7 luni de stat la politie, si as ... (vezi toată discuția)
Obtinere carnet / dovada busubogdan busubogdan Buna ziua , Carnetul mi-a fost suspendat acum 3 luni , si sunt acuzat intrun proces deschis , alcohol la volan 1,10 in sange . am produs un accident fara ... (vezi toată discuția)