Persoana fizica, proprietara unei masini comodate unei firme de rent-a-car. Firma a inchiriat masina unei terte persoane care nu a inapoiat-o la expirarea contractului. A cerut 2 prelungiri , dar nu s-a prezentat pentru semnarea contractului de pelungire. Persoana respectiva nu a mai fost de gasit. S-a depus plangere la sect de politie Timisoara, insa dosarul pt abuz de incredere a fost clasat NUP. Cum imi mai pot recupera acum masina? Ce sfaturi imi puteti da? Dosarul a fost clasat pe motiv ca plangerea nu a fost facuta in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata stia cine este faptuitorul. Faptuitorul a fos achitat iar eu nu am intrat inca in posesia masinii. Sa inteleg ca legea este de partea faptuitorului si ca nu se mai poate face nimic in acest caz. De ce a trebuit sa astept 10 luni pt ca politia sa-si dea seama ca plangerea nu a fost depusa in intervalul de 2 luni. Agentii de politie care au anchetat cazul nu ar fi trebuit sa stie asta de la bun inceput?
NUP nu il emit politistii ci Parchetul, deci acestia nu aveau sa unde sa stie daca procurorul va emite aceasta solutie si ca incadrarea va fi sau nu abuz de incredere.
Drept penal
danabelei
cum se mai poate recupera o masina care a facut obiectul unui abuz de incredere, intr-un dosar clasat NUP fata de faptuitor pt savarsirea infractiunii prev de ... (vezi toată discuția)