buna ziua ,va multumesc ca miati raspuns la inrebarea mea ,si va multumesc si acum pt.cine o sa poata sami dea un sfat.....deci noi stam la et 3,vecinul nea inundat de cateva ori ,in final noi neam, dus la asigurari si au venit si de la asociatie instalator,si a venit si asiguratorul si sa rezolvat zicea ca o sa ne ne in jur de 1 mil de lei,..noi avem tavan fals costa mai mult dar infine e bine si asa.........
dar nu trece un necaz vine altul,vecine asta care se crede sefa scari sau numi pot explica de ce e asa rea ,la inceput sa dus la asociatie sinea reclamat ca pun sacul de gunoi la usa inaite sa plec,bine si alti pun dar asta e ,,dar de atunci nu mai pun,acum astazi dimineata imi bate la usa femeia de serviciu si imi zice sa ma duc urgent la asociatie,ca vecina are iar ceva probleme (in loc sa facem noi giguri ca nea inundat tot ea face pe nesimtita,tin sa precizezi ca noi am fost destul de civilizati si nu am injurat si nu neam certat,in schimb ei neau zis sa nici nu ne salutam:Oimi trezesc papusa(un bebe de 10 luni)si ma duc cu ea la asociatia acolo surpriza am 2 reclamati!!!!:O
1.ca am scuturat covoroase pe geamul de la bucatarie(da are dreptate)blocul asta are un fel de casa scari sau nu stiu cum se numeste,unde jos sunt cateva gunoie,da nu e ok ca am scuturat acolo ca poate sa intre praful la vecini in bucat.DAR ea sta deasupra mea,ce treaba are,si nu sunt singura care scutura mai sunt si alte vecine..infine nu o sa mai fac treaba asta
2.sa nu mai pun rufele la uscat afara#-o:O ca ea spala balconul si curge apa jos,si oricum nu e voie,e da eu am sunat primaria si am intrebat ,si mi sa raspuns ca da intradevar era un fel de lege dar nu mai e nu e voie in spatiu verde in rest e ok(eu nu stau la drum balconul e catre parcare in spate)
si acum vine intrebarea mea,ce pot sa fac,ca vecina asta ne respecta mult si vrea sa ne dispere e atanta la orice trebuie sa stau cu stres sa nu cumva sa mai fac ceva ce nu e ok,ma intrebam daca nu cumva pot so reclam la politeie ca nu si vede de viata ei,si ne tot deranjeaxza cu tot felul de lucruri desi noi ,NOI nu iam facut ABSOLUT NIMIC,ea e care nea inundat,....toata scara zice caa e mai nebuna,dar ce ma intereseaza pe mine cum e vreau sa ma lase sami traiesc viata.....
ma scuzati ca mam lungit asa mult,astept sfaturi ,opini.va multumesc anticipat
Traiul in comun in bloc ,obliga la respectarea stricta a regulilor de bun simt ,de buna convietuire si...suplimentar sa incercam pe cat posibil ca prin actiunile noastre sa nu deanjam vecinii
Pentru o buna convietuire ,renuntati la obiceiul de scuturare covorase deasupra geamurilor ,puneti rufele la uscat in zone care nu deranjeaza sau nu cauzeaza nemultumiri vecinilor
Incercati prin dialog decent sa explicati respectivei,ca toti proprietarii trebuie sa va intelegeti intre dvs .
multumesc pt.sfat,zone care nu deranjeaza???????pai daca ea sta la 4 si eu la 3 cu ce as putea so deranjez,TOATA LUMEA ARE RUFE LA USCAT PE SARMA CU CE DERANJEAZA ASTA?da scuturat covoroase o sa renunt dar mam luat dupa alte vecine vazand ca si ele fac la fel#-o,in rest sa fie toata lumea ca noi,nu ar mar fi scandaluri,dialog decent nu se poate dialoga cu ea!!
Primul sfat pe care pot să vi-l dau este să mai puneți mâna pe un îndrumar ortografic, dacă tot stați acasă. Apoi, încetul cu încetul, vin și celelalte... comportamentul civilizat, buna înțelegere, etc. O să descoperiți, poate, că vecina nu mai face pe nesimțitaB-)
ma scuzati dom.silviu pt.greseli stiti eu poate nu am facultati ca uni si mam nascut si unguroaica si am crescut intro comunitate de maghiari,si de la 15 ani mam stabillit in budapesta,acum am revenit in tara asta draga si ma scuzati dac nu scriu totmai corect.multumesc pt.raspuns
Din ce ati scris dvs. se pot trage urmatoarele concluzii:
1. Vecina actioneaza din rautate si nu din spirit civic;
2. Va doriti sa fiti respectata de vecini desi dvs nu-i respectati.
E adevarat ca nu o deranjati pe vecina de la 4 cu scuturatul, dar este clar ca ii deranjati pe vecinii de la etajele inferioare care nu si-au manifestat inca "deranjul". De asemenea, mizeria din jurul blocului afecteaza pe toata lumea.
Rufele expuse in vazul tuturor este iarasi o lipsa de respect atat pentru vecini cat si pentru orice cetatean care trece prin zona. Nu este nimeni obligat sa ne ne "admire" chilotii tanga sau "babesti", sosetele etc. Oamenii cu bun simt folosesc sarme pentru uscat rufe intinse la nivelul balustradei in asa fel incat sa nu li se observe "comoara".
Sunt curios sa aflu care este logica scosului pungii de gunoi pe hol. Nu mai suportati mirosul? Daca dvs il scoateti pe hol insemna ca vecinii dvs il pot suporta, nu? Mi se pare clar o lipsa de respect.
Cine e vinovat?
GenuEu
Proprietarul unui apartament de la etaj superior este obligat sa \"protejeze\" rufele puse la uscat de proprietarul apartametului de la etaj ... (vezi toată discuția)