avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Paza obsteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Paza obsteasca

Am o casa batraneasca nelocuita intro comuna, nu am domiciliul acolo.
Este legal sa ma oblige la plata pazei obstesti ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:35, 15 Aprilie 2011
Din cate imi aminetesc, aceeasi problema s/a pus si in Comuna Balotesti, unde, printr-o hotararea a Consiliului Comunal, toti proprietarii de imobile au fost obligati sa achite o taxa pentru "paza obsteasca".
Respectiva hotarare a fost atacata in justitie de catre coleg de-al meu avocat, care a considerat ca ilegal sa i se solicite acesta taxa, mai ales ca nu se efectua respectiva paza.
Hotarrea a fost anulata de catre instanta si de atunci nu au mai incercat sa impuna o taxa de genul acesteia.
Solicitati primariei sa vi se comunice daca exista o hotarare in acest sens, iar daca exista, o puteti ataca.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri taxe speciale persoane cu handicap dorina spataru dorina spataru Persoanele cu handicap grav si accentuat,precum si persoanele invalide gradul I SI II po fi scutite de taxele speciale stabulite prin Hotararei ale ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)