avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perchezitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perchezitie

Buna ziua. As dori sa stiu daca urmatoarea perchezitie a fost legala. Este un apartament cu 2 camere care sunt inchiriate catre 2 persoane diferite. Una catre o societate care isi are acolo sediul dar nu isi desfasoara activitatea ci are doar sediul, iar cealalta catre mine ca si persoana fizica, unde locuiesc. In lipsa mea, la societatea respectiva s-a prezentat un echipaj de politie si a facut perchezitie peste tot, adica si in camera mea, cu toate ca administratorul firmei le-a adus la cunostinta ca este inchiriata de mine cu contract. Intrebarea mea era daca au avut dreptul sa imi perchezitioneze camera?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:33, 15 Aprilie 2011
daca mandatul de perchezitie a fost emis numai pentru sediul societatii de care faceti vorbire, nu este legal.
Discutabil, daca sediul societatii comerciale se afla acolo si nu este precizat, spre exemplu camera x, parerea mea este ca a fost legala.
Ce mi se pare mie ciudat este urmatorul lucru. Firma respectiva are 2 administratori. Unul din ei imi spunea ca politia il viza pe celalat pt.ceva ce a facut acela si ce nu avea legatura cu firma lor, pentru niste bunuri sustrase. Politia a facut perchezitie la domiciliul acestuia cu probleme si in plus si la sediul firmei, unde locuiesc si eu. Mi se pare ciudat sa poata sa faca perchezitie la sediul unei firme, chiar daca este unul dintre administratori, numai pentru ca este implicat el ca si persoana fizica. In plus, nici nu i-a interesat ca eu locuiesc acolo.
In primul rand: sediul societatii comerciale care este? Camera X de la adresa respectiva sau tot apartamentul?
Daca este tot apartamentul atunci nu conteaza ca mai locuiati si dvs. acolo. V-ati dus sa locuiti intr-un sediu de societate comerciala.
Daca s-a inceput urmarirea penala impotriva respectivului administrator si era vorba despre bunuri sustrase nu este normal sa caute peste tot acele bunuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt roxanaioana roxanaioana acum o saptamana ni s-au furat 2 cazane de facut tuica ,am aflat ca s-au gasit la un depozit dar pana am ajuns acolo au fost transferate in alta parte,domnul ... (vezi toată discuția)
De la ctr de comodat la ctr. de inchiriere - firma are deja sediul social la aceasta adresa tresor tresor So...ma confrunt cu urmatoare situatie: Eu proprietara apartament. Eu asociata intr-o firma care are sediul social in acest apartament. Intre mine si ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)