avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act autentic

in 1999 parintii mei au cumparat o casa si un teren undeva la tara.pt acestea la momentul respectiv au incheiat un contract de vanzare-cumparare prin primarie (ca asa se facea atunci). acum ca s-au desteptat vor sa faca acte la notar insa fostii proprietari refuza sa mearga la notar pe motiv ca pretul de atunci a fost prea mic si ca ar trebui sa le mai dea niste bani. in contractul de vanzare-cumparare care valoreaza cel mult un inscris sub semnatura privata este prevazut ca a primit pretul. credeti ca ar fi admisibila o actiune pt pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic? ce alte probe ar trebui sa mai avem?
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 10:50, 18 Aprilie 2011
Poate sa solicite pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare . Fostii proprietari nu mai au nici un drept , nu conteaza cu ce pret s-a vandut .Trebuie doi martori .Angajati avocat neaparat .
multumesc, stiu ca e necesara angajarea unui avocat
Ce evidente exista la rolul fiscal si cel agricol? Cine a platit impozitele?O actiune in isnatanta acum in 2011 este tardiva.
pot promova in instanta o actiune in constatare insa e posibil ca instanta sa evalueze actiunea ca una in realizare si atunci taxa de timbru care va trebui achitata va fi mare. ar fi bine ca parintii dvs sa-si angajeze un avocat.
impozitele au fost platite de parintii mei din 1999 incoace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren bogdan.bogdan bogdan.bogdan Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ... (vezi toată discuția)
Pot pierde imobilul cumparat daca actul de proprietate al vanzatorului este anulat? daniella_s daniella_s Situatie: Societatea comerciala A (promitentul vanzator) incheie un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu societatea B (promitentul ... (vezi toată discuția)