Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ca nu stia si ca nu a primit nici o instiintare) si astfel nu poate obtine certificat de rol pt efectuarea contractului de vanzare cumparare. nu vrea sa achite si se pare ca nu vrea sa imi restituie nici suma achitata drept avans.
Presupunand ca trebuie sa il actionez in instanta ce trebuie sa fac concret. ce documente trebuie sa obtin si de unde. cat timp trebuie sa astept (termenul antecontractului expira peste o saptamana) unde trebuie sa depun toate cele?
va multumesc anticipat!
buna ziua!
puteti sa ii trimiteti o notificare ca in ziua de X, ora ...sa se prezinte la BNP sa incheie contractul de vanzare cumparare.
notarul va va da o certificare ca nu s-a prezentat.
puteti sa introduceti actiune la instanta prin care sa cereti fie pronunatrea unei hot care sa tina loc de act de vanzare cumparare, fie sa solicitati clauza penala.
hotararea va apartine dvs.
Legal, antecontractul trebuia sa fie incheiat prin notariat. Tot in temeiul legii trebuia sa-si achite si impozitele.De asemenea, prin antecontract trebuia sa aveti niste clauze in cazul in care una din parti nu-si executa obligatia , o suma si un termen.
Intr-o prima etapa, luati legatura cu notarul pentru a fixa odata si apoi cu un executor judecatoresc pentru a-l notifica in scris sa se prezinte la notar,la data fixata pentru incheierea contractului. In caz de neprezentare si in functie de clauzele contractuale, il veti actiona in instanta si sa aveti grija ca in sarcini la cartea funciara(daca nu a inscris notarul) sa inscrieti dvs, antecontractul sau litigiul.
buna ziua!
hotararea se obtine cu obligatia pt dvs de achita diferenta de pret!
clauza penala=este o conventie accesorie, prin care partile determina anticipat echivalentul prejudiciului suferit de creditor ca urmare a neexecutarii, executarii cu intarziere sau necorespunzatoare a obligatiei de catre debitor.
cred ca aveti in antecontract ceva de genu daca prezentul contarct nu se incheie din cuplpa promitentului vanzator, promitentul cumparator se poate adresa instantei sa pronunte o hot jud cu plata restului de pret, sau sa primeasca inapoi dublu avansului platit.
Antecontractul este incheiat la un notar, s-a facut o prelungire(de comun acord) a termenului de incheiere a actului de vanzare cumparare - la acelasi notar , iregistrata etc.
Daca proprietearul are copii dupa antecntractul initial si dupa declaratia de prelungire in care este specificat clar data de incheiere a actului de vc in original "cel mai tarziu xxxxxxx" mai este nevoie de notificare?
Clauza ce priveste proprietarul ,in cazul in care din vina lui sau daca nu se prezinta cu actele necesare(cadastru ,certificat etc) pana la data expirarii antecontractului se obliga sa imi restiutie dublu sumei achitate.
ideea e ca eu am solicitat sa imi restituie doar suma initiala insa se pare ca refuza si asta.
la data expirarii antecontractului trebuie sa noteze notarul undeva lucrul acesta?