Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ca nu stia si ca nu a primit nici o instiintare) si astfel nu poate obtine certificat de rol pt efectuarea contractului de vanzare cumparare. nu vrea sa achite si se pare ca nu vrea sa imi restituie nici suma achitata drept avans.
Presupunand ca trebuie sa il actionez in instanta ce trebuie sa fac concret. ce documente trebuie sa obtin si de unde. cat timp trebuie sa astept (termenul antecontractului expira peste o saptamana) unde trebuie sa depun toate cele?
va multumesc anticipat!
Dar apare o alta chestiune, daca actul nu se poate incheia datorita faptului ca proprietarul nu are imp platit, deci nu poate obtine certificat de rol(caz inc are actul de v c ar deveni nul) si eu solicit in instanta hot care sa tin loc de act de vc. ce se intampla? presupun ca o sa il oblige instanta la plata impozitului sau cum?
si in cazul acesta hot ce tine loc actului de vc este legal? chiar daca nu e platit imp?
buna ziua!
notarul respectiv nu va face nimic, dvs puteti merge la oricare alt BNP sa mai faceti un act aditional si el nu avea de unde sa stie!
luati legatura cu un avocat ca sa va formuleze actiunea!
nu mai asteptati!
asa cum v-au sfatuit si colegii mei, este indicat ca la data scadenta, dvs,. sa va adresati unui executor judecatoresc, prin care sa trimiteti notificare promitentului-vanzator .
daca acesta nu va da curs notificarii, notarul va elibera acea certificare .
acuma depinde de ceea ce vreti dvs.
puteti fie sa solicitati suma achitata cu titlu de avans /dublu acestei sume, depinde de ce anume ati prevazut dvs. in cazul neexecutarii obligatiei asumate de catre una din partile contractuale .
sau , puteti investi instanta de judecata cu actiunea in constatare, solicitand pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
va trebui in acest caz, sa achitati restul sumei .