avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salar de merit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salar de merit

Sunt incadrat ca si politist si am o problema legata de sporul de merit. In luna in curs, la ridicarea salariului de pe card, constat faptul ca nu mai primesc salar de merit, fara o instiintare sau fara o decizie in prealabil, ba mai mult in discutiile purtate cu compartimentul resurse umane si salarizare, inteleg faptul ca sporul de merit trebuia sa imi inceteze din luna iulie a anului 2010, motiv pentru care lunar imi va face poprire pe salar pana la recuperarea sporului , incepand cu luna iulie 2010, pana in momentul de fata. Vreau sa imi revendic acest drept prin instanta. Va rog sfatuiti/ma ce am de facut. In prezent nu am fost informat cu privire la incetarea acestui drept, ba mai mult nu am primit nici o decizie de incetare a acestui drept. Va rog ajutati/ma cu temeiul legal de care trebuie sa ma folosesc in actiunea pe care o voi depune in instanta de judecata, pentru a sista recuperarea sporului acordat si stabilit, pana in momentul de fata. In luna in curs mi/a retinut atat sporul de merit pe luna in curs cat si sporul de merit acordat pe o luna. Este posibil sa iti faca poprire pe salar , pentru recuperarea unui drept acordat retroactiv, motivand ca trebuie sa se recupereze suma acordata? Sunt in imposibilitatea de a mi se recupera suma acordata si stabilita de institutie, prin poprire pe salar, deoarece am rate si posibilitatile financiare sunt fff reduse. Va rog dati/mi un sfat!!!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: iscoditorul , utilizator 23:15, 15 Aprilie 2011
daca va uitati in lg 330/2009 si in OUG 1/2010 veti vedea ca salariul de merit a fost inluc in salariul de baza numai pentru perioada pentru care s-a acordat si numai pina la data pina la care s-a acordat, de regula 12 luni, nu neaparat calendaristice
adica, spre exemplu, au fost institutii care au acordat salarul de merit, asa cum prevedea OG 9/2008 dupa aprobarea bugetului pe institutie, incepand cu luna mai 2009 pana in aprilie 2010 inclusiv
incepand cu mai 2010 acest salariu de merit trebuia scos din salariul de baza si recalculate drepturile salariale fara acest salariu de merit
daca institutia a continuat sa va acorde mai mult de 12 luni salariul de merit, acest drept salariat acordat dar necuvenit, trebuie recuperat de la cel care l-a primit, adica de la dvs
normal, daca persoana care nu a facut decizia de recalculare incepand cu luna mai 2010 , nu a facut aceste lucru desi stia, poate ar trebui sanctionata administrativ - dar mai este o problema, sunt multe institutii care au aplicat legea 330 dupa ureche , atunci cind au fost trimise adrese la min muncii, acesta a raspuns f f tarziu sau, mai rau, chiar, nici nu au raspuns si atunci s-a creat acest haos ca fiecare a aplicat legea in felul lui
acum, de regula curtea de conturi, cand vine in control, face pe atotstiutoarea si da verdicte, dar anul trecut a tacut malc, si ea, ca si ministerul muncii si s-a ferit sa dea o interpretare uniforma legislatiei
curtea vine sa dea amenzi si nu sa ajute la aplicarea corecta a legilor, din pacate
deci, in concluzie, salariul de merit nu mai trebuia acordat din a 13 luna si se recupereaza de la dv, fiind un drept acordat si necuvenit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma compensatorie! ContSters161126 ContSters161126 Sunt salariatul unei institutii publice. La schimbarea directorului institutiei, desi predarea-primirea a fost facuta in urma unui audit, directorul nou a ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unice Hobitzi Hobitzi Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc (vezi toată discuția)
Aplicare decizie retoactiv ContSters161642 ContSters161642 Sunt cercetator stiintific, iar in cadrul institutului, inca din 2009 se aplica un spor de confidentialitate in cuantum de 15% acordat in baza Legii 319/2003. ... (vezi toată discuția)