avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Convocarea consiliului local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Convocarea consiliului local

Conform legii,convocarea consiliului local in sedinta extraordinara se face cu cel putin 3 zile inainte de data sedintei.
Rog raspuns de specialitate cum se socoteste acest termen?SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 14:29, 16 Aprilie 2011
LEGE Nr. 215 din 23 aprilie 2001 *** Republicată
Legea administraţiei publice locale

Art. 39
(2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului.
(3) Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţie consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.
Art. 101 Cod pr. civ.
Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

Procedura civila se aplica in temeiul prevederilor Art. 721 Cod pr. civ. care arata:
Dispoziţiile codului de faţă alcătuiesc procedura de drept comun în materie civilă şi comercială; ele se aplică şi în materiile prevăzute de alte legi în măsura în care acestea nu cuprind dispoziţii potrivnice.

Asadar, daca s-a facut convocarea luni, sedinta se va putea tine vineri. Insa aceste norme trebuie interpretatea cat se poate de "civil" :yes: in sensul ca hotararile adoptate cu incalcarea procedurii de convocare nu sunt nule dcat daca se dovedeste o vatamare care nu poate fi altfel inlaturata.




Mesaj reeditat
@ mirelutaa
Data post: Vineri, 15 Aprilie 2011, 15:52
Subiect: convocarea consiliului local


Multumesc pentru raspuns la intrebarea mea anterioara.Stiu textul din Legea nr.215/2001 cum ca sedintele extraordinare se convoaca cu cel putin 3 zile inainte dar intrebarea mea era cum se socoteste acest termen,cum incepe sa curga?


De exemplu, daca data sedintei este 6 mai , atunci convocarea trebuie facuta cel putin in data de 2 mai.

Sau

Daca data convocarii este 2 mai, atunci sedinta poate fi tinuta in data de 6 mai.
CODUL DE PROCEDURÃ CIVILÃ

Art. 101
Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.
Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.
Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ultima zi de depunere a intampinarii si cand pot sa consult dosarul? mariana1956h mariana1956h In cazul in care un proces privind litigiu de munca(drepturi banesti) este planificat pe 26.04.2012, care este data ultima de depunere a intampinarii de catre ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare Martonze Martonze Daca prin absurd cineva primeste azi o citatie fara documente insotitoare si termenul este, sa zicem, 27 luna in curs, cum se socotesc cele 5 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)