avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate, donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate, donatie

Daca o femeie avea o casa donatie si sotul ei reconstruieste casa, demoland casa veche.in cazul unui divort cum se face cu acea casa?cina are dreptul la ea?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:20, 15 Aprilie 2011
Fiind realizata in timpul casatoriei se prezuma legal ca noua constructie este proprietatea comuna a ambilor soti, pana la proba contrara .
terenul pe care e construita noua casa va apartine in exclusivitate doamnei si casa va fi bun comun in cote de 1/2 pt fiecare din soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)
Donatie in timpul casatoriei- regim juridic ContSters341205 ContSters341205 eu si sotul meu ne-am construit casa pe pamantul donat de tatal sotului ,donatie facuta in timpul casatoriei noastre.la un eventual partaj ma va afecta lucrul ... (vezi toată discuția)