avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibilitati de actionare in instanta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibilitati de actionare in instanta

Buna ziua,
fiti va rog amabil/a si ajutati-mi in urmatoare problema.
Parintii mei au incheiat un contract cu o firma de presari servicii constructii pentru izolarea apartamentului la exterior. Din pacate lucrarea nu s-a facut tocmai in parametrii tehnici si au survenit niste probleme. Parintii l-au contactat pe administratorul firmei insa acesta taraganeaza lucrurile de la o zi la alta. Ce posibilitati am sa-l actionez in judecata ? Firma este in Tarnaveni/Mures Sc. Edirom SRL .
Se poate deschide un proces in Bucuresti in numele parintilor mei si pe baza caror legi eventual si costuri aproximative (ca sa il iau mai tare la prima discutie). Iar daca firma a fost desfiintata se mai poate face ceva? (unde pot afla daca mai este functionala? ) .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: justlivefree , utilizator 20:43, 16 Aprilie 2011
In baza documentelor de executie,sesizati oficial OPC
Sa se implice OPC-ul in acest caz? :) .... Iar daca firma a fost desfiintata !?? :">
Personal as vrea sa deschid pe baza unor legi si un proces aici ca sa-l pun frumos pe drumuri asa din principiu si asta fiindca i-am spus foarte clar cand executa lucrarea sa o faca bine caci altfel vor fi consecinte...si consecintele nesabuintei apar. #-o
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
justlivefree, utilizator
Garantat se implica OPC cand este vorba despre contract ale carui clauze nu sunt respectate
Iar in privinta unui proces referitor la ceea ce am spus ma poate ajuta cineva cu info va rog? Multumesc
Puteti afla daca firma mai functioneaza de la ONRC - www.onrc.ro - sectiunea Recom online.
Daca firma a fost radiata nu mai puteti face nimic, intrucat aceasta nu mai poate avea calitate procesuala pasiva.
Puteti actiona firma in judecata in cazul in care nu au fost executate lucrari sau au fost executate necorespunzator si sa solicitati despagubiri pentru prejudiciul cauzat. In privinta costurilor, aveti de achitat taxa judiciara de timbru, care se va calcula in functie de suma pe care o solicitati cu titlu de despagubiri si onorariu de avocat, daca angajati avocat.
Instanta competenta este instanta de la sediul debitorului.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare nerespectat Denis1 Denis1 Buna ziua. In data de 25.01.2011 am incheiat cu un SRL un contract de vanzare-cumparare a unei casute din lemn pe care am si achitat-o integral la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Neonorarea la timp a contractului meryemmm meryemmm Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat de la o SC un numar de usi in valoare totala de 33 mil. lei, ... (vezi toată discuția)
Desfiintare srl cu doi asociati fervus fervus Buna ziua! Sunt unul dintre asociatii unui SRL - cu doi asociati. Firma nu a mai avut nici un fel de activitate de aproximativ 3 ani, fara sa fi fost facut ... (vezi toată discuția)