avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon

Buna ziua tuturor.

Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de 10.000 de euro de la acelasi beneficiar, trebuie declarat acest lucru. Intrebarea mea este: unde trebuie declarat? Cine se ocupa de asta?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:27, 15 Iulie 2011
@antispam: daca sunteti inregistrat in scopuri tva intracomunitar si inscris in ROI, iar pe de-asupra ati si declarat prestarea de servicii in 390, nu mai trebuie sa faceti nimic.
plafonul de 10.000 euro se refera la achizitii intracomunitare de bunuri pentru firmele neplatitoare de tva care nu sunt inregistrate nici in scopuri de tva intracomunitar si care au obligatia de a o face inainte de depasirea acestui plafon.
Buna ziua din nou.

Am un PFA la norma de venit, neplatitor de TVA. Sunt inregistrat in VIES si prestez servicii informatice intracomunitare (cod CAEN 62xx, parca). In curand voi depasi plafonul de incasari stabilit de 119.000 de lei. Din cate am inteles, in momentul depasirii, trebuie sa ma inregistrez ca si platitor de TVA.

Imi puteti va rog spune ce trebuie facut in acest caz?

Am inteles ca in momentul inregistrarii trebuie sa prezint si jurnalul de vanzari. Am gasit un model la [ link extern ] .

Este corect acest model? Cum trebuie completat? Trebuie inscrise in acest jurnal si facturile interne? Daca da, in care dintre coloane?

Orice alta informatie este mai mult decat binevenita.

Va multumesc anticipat!
nu trebuie sa prezentati nimic.
in termen de 10 zile de la sfaristul lunii in care ati atins/depasit plafonul de 119.000 lei trebuie sa solicitati inregistrarea in scopuri de tva (platitor de tva in romania), prin depunerea la administratia financiara a decl. 070.
codul de tva valabil il veti primi incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care solicitati inregistrarea.
-de exemplu daca depasiti plafonul luna aceasta, in iulie, pana pe 10 august trebuie depusa decl. 070, iar codul de tva este valabil incepand cu 1 septembrie.
practic, incepend cu 1 sept 2011, deveniti efectiv platitor de tva in romania, iar pentru prestarile interne va trebui, incepand cu aceasta data, sa adaugati 24% serviciilor dvs. si sa depuneti decontul de tva.

revin cu precizarea ca jurnalele de vanzari si cumparari trebuisc completate la zi, dar nu trebuie prezentate acum, ci la prima inspectie fiscala.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)