avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum recuperez amenda contraventionala platita?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum recuperez amenda contraventionala platita?

cum se recupereaza o amenda de circulatie care am contestat-o si instanta a dispus anularea ei si returnarea banilor?
Investiti hotararea instantei cu formula executorie si adresati-va autoritatii unde s-a facut plata amenzii
De regula aceste amenzi se platesc la CEC sau la TREZORERIE, asa ca acolo unde ati platit trebuie sa mergeti cu hotararea definitiva.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
goe_07 a scris:

Investiti hotararea instantei cu formula executorie si adresati-va autoritatii unde s-a facut plata amenzii

Hotărârile acestea sunt cu titlu executoriu fără altă formalitate. Doar trebuiesc făcute definitive cele care au fost date în cauzele de dinaintea Legii 210/2010.
Mergeţi cu hotărârea acolo unde aţi plătit banii şi cereţi punerea ei în executare.
[
b]eugen68octavian a scris:
Mergeţi cu hotărârea acolo unde aţi plătit banii şi cereţi punerea ei în executare.

In Constanta,administratia fiscala nu dispune restituirea sumei achitate,daca hotararea instantei de judecata nu este investita cu formula executorie
Mai mult,nici nu se restituie suma achitata,aceasta fiind stornata si scazuta din contravaloare impozit la buget local aferent an urmator
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Daca prin hotarare s-a dispus restituirea amenzii aplicate si platite, AFP va restituie suma de bani.
Insa, daca s-a anulat doar procesul-verbal, urmeaza sa chemati in instanta AFP pentru restituirea unei sume pe care nu o datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare amenda platita dupa admiterea plangerii impotriva pv Isabela Rusu Isabela Rusu Am platit jumatet din minim in 48 de ore dar am si formulat plangere impotriva PV. Plangerea a fost admisa si in consecinta, s-a decis anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Am castigat procesul cu politia rutiera. cum recuperez amenda achitata? baltat_alina baltat_alina Am castigat procesul cu politia rutiera, cum recuperez amenda achitata? ma tot plimba de la politie financiar la cec unde am achitat ce fac? va rog ... (vezi toată discuția)
Abuz executor judecătoresc Anamaria Alexandra Anamaria Alexandra Bună ziua, ma confrunt cu o problema cu un executor judecătoresc. Am câștigat un proces împotriva unei firme de recuperări creanțe, sentința ... (vezi toată discuția)