avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

sotul meu a primit, recent,:-/ decizie pt pensie de invaliditate gradul I; problema este ca desi are 62 ani si 35 ani stagiu de cotizare este chemat la 1 an la Comisia de expertiza. In plus as sa stiu daca poate primi si ajutor de handicap sau alte drepturi.:-/
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:23, 17 Aprilie 2011
Pensionarii de invaliditate sunt supusi revizuirii periodice la cel putin 1 an, mai ales cei care primesc aceasta pensie pentru prima data, urmind ca ulterior sa se emita decizie cu mentiunea nerevizuibil. Cit priveste faciliotatile de care se poate bucura depinde de moduil in care a fost incadrat in gradul de handicap ( sever, accentuat sau grav) dr4epturile sale fiind prevazute in Legea nr. 448/2006
Multumesc! Este incadrat in gradul de handicap grav - dealtfel este internat in spital. Pentru a-i putea depune dosarul de pensie am fost la medic sa-i cer ultimul concediu medical pt ca-i trebuie sa-i inchid cartea de munca si mi s-a spus ca nu poate sa il dea acum ( adica pana pe 12 aprilie-cand a primit decizia ), ci la sfarsitul lunii aprilie pentru ca pensionarea se poate face numai de pe data de 1 mai 2011. Nu stiu cum sa procedez pentru ca la Casa de Pensii mi-a spus ca am intarziat deja cu dosarul.
vycky a scris:
Nu stiu cum sa procedez pentru ca la Casa de Pensii mi-a spus ca am intarziat deja cu dosarul.

Trebuie sa depuneti cererea si actele la casa de pensii in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de incadrare in grad de invaliditate. N-ati precizat cand este emisa.

Chiar daca depasiti acest termen, nu este o problema. Sotului dvs. i se va acorda pensie de la data inregistrarii cererii la casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare decizie medicala asupra capacitatii de munca Mircea Cristian Mircea Cristian Urmare a unei operatii de adenocarcinom la colon,in mai 2012,am fost pensionat de boala cu gradul 2 de invaliditate.Acest statut a fost valabil mai intii ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cf.l263/2010 ast.86(1) nectarya nectarya Buna ziua, Mama este incadrata cu gradul 1 de handicap grav, permanent, nerevizuibil (Cod boala B91;G82.1) de catre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)