avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SACTIUNE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SACTIUNE DISCIPLINARA

Buna ziua! as vrea sa stiu cind sanctiunea disciplinara isi face efect: din momentul in care se aplica ?'sau din momentul din care iei la cunostinta de faptul k esti sanctionat si semnezi in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 01:36, 19 Aprilie 2011
Din momentul comunicarii, decizia de sanctionare isi produce efectele.
Buna,
Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
Comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.
Din momentul in care vi se aduce la cunostinta, deoarece de la aceasta data ea devine executorie si in acelasi timp o puteti ataca daca o considerati nelegala . Dar probabil ca persoana juridica care va sanctionat considera in mod gresit ca de la data emiteri actului prin care s-a dispus masura sanctiunii .
daca eu sunt in concediu medical acestia imi pot comunica telefonic despre sanctiunea aplicata?
Decizia de sanctionare se comunică personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.
Textul de lege nu prevede si comunicare prin telefon a deciziei de sanctionare ... angajatorul poate face asa ceva, dar nu are niciun efect juridic aceasta comunicare.

Alte discuții în legătură

Termen contestare hot jud? str8 str8 1. \\"Prezenta hotărâre poate fi atacată numai cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea și motivele de apel urmând a fi depuse sub ... (vezi toată discuția)
Comunicare tardiva cojaniulian cojaniulian Va rog sa-mi spuneti daca se comunica o decizie de desfacere a contractului de munca dupa 20 zile mai este valabila? (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract individual de munca cris1957 cris1957 Pot actiona in instanta angajatorul pentru ca mi-a transmis pe mail decizia de incetare a contractului de munca incepand cu o data la care ma aflam in concediu ... (vezi toată discuția)