avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare contract individual de munca

Pot actiona in instanta angajatorul pentru ca mi-a transmis pe mail decizia de incetare a contractului de munca incepand cu o data la care ma aflam in concediu medical? Mentionez ca eram in CM atat la data emiterii deciziei cat si la data primirii acesteia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 1 Iulie 2015
Cand ati primit decizia de incetare a c.i.m. si cu ce articol a incetat acesta ?
Decizia este inregistrata cu data de 30.06.2015 si am primit-o in 01.07.2015 pe mail
Desfacerea disciplinara a CIM conf. art. 248 alin 1 litera e din Codul Muncii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.252 C.mun.
....
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Contestatia se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare sanctiune cu avertisment cyan cyan 1. Se poate considera nula o decizie de sanctionare cu avertisment conform art. 248 alin. 1 lit a) daca nu sunt mentionate cele prevazute la art. 252 alin. ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris - valabilitate si mod de contestare AliceS AliceS Buna ziua, Daca imi poate raspunde cineva la o intrebare legata de avertismentul scris ca si abatere disciplinara: daca acest avertisment scris se da ... (vezi toată discuția)
Comunicare tardiva cojaniulian cojaniulian Va rog sa-mi spuneti daca se comunica o decizie de desfacere a contractului de munca dupa 20 zile mai este valabila? (vezi toată discuția)