avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

Sunt pensionat medical grd.3 (boala profesionala)din cadrul MAPN conform Lg.118/2010 din decembrie 2010 si va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile Lg.263/2010 art.75 al.l. daca armata,scoala militara si per.suplimentare se iau in calcul la aceasta socoteala.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:52, 18 Aprilie 2011
Scuze, dar vreau sa va rog si eu ceva. Sunt intr'o situatie asemanatoare cu a dumneavoastra, sunt clasat apt limitat si probabil la urmatoarea clasare, voi fi declarat inapt si ca atare va trebui sa ma pensionez medical. Am rugamintea daca doriti sa imi trimite'ti la adresa de mail se_basti_an70@yahoo.com, detalii privind vechimea in minister, gradul cand a'ti trecut in reyerva si ce pensie vi sa stabilit, ca sa stiu cam la ce sa ma astept pe viitor. Va multumesc pentru intelegere.
StanciuM a scris:
Sunt pensionat medical grd.3 (boala profesionala)din cadrul MAPN conform Lg.118/2010 din decembrie 2010 si va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile Lg.263/2010 art.75 al.l. daca armata,scoala militara si per.suplimentare se iau in calcul la aceasta socoteala.

Eu cred ca v-ati pensionat conform Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, nu conform Legii nr. 118/2010.

Nu se poate discuta despre aplicabilitatea art. 75, alin. (1) din Legea nr. 263/2010. Dvs. vi s-au deschis deja drepturile de pensie, conform unui alt act normativ. Drepturile de pensie nu se deschid ori de cate ori intra in vigoare un nou act normativ (deschiderea drepturilor de pensie inseamna emiterea unei decizii initiale de pensie).
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns,da este adevarat ca am esit la pensie cu legea l64/2001,dar s-a aplicat Lg.118/2010 art.10 al 1,prin aceasta lege nu am putut beneficia de pensie anticipata. Intrucit eu avind vechime mare ma incadram la art.13 lit.b din Lg.164/2001si beneficiam de pensie de serviciu. Daca ma puteti sfatuii ce as putea sa fac in aceste conditii,pentru a scapa de revizuirea anuala.

A, asta-i altceva: nu ati putut solicita pensie anticipata datorita prevederilor Legii nr. 118/2010.

Nu puteti "scapa" de revizuirea medicala periodica, imi pare rau. Daca nu va prezentati la revizuirea medicala periodica, plata pensiei se suspenda.
Va multumesc inca o data pentru raspuns,dar mai am o curiozitate daca dupa urmatoarea revizuire medicala voi beneficia de aceias Lg.118/2010 sau se va intocmii o alta decizie cu noua Lg.263/2010. Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna seara . Am fost azi intrebat daca stiu ceva despre posibilitatea ca[b] o persoana aflata pensie de boala , in varsta de 58 de ani , barbat , poate sa ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare anticipata calcea calcea Fratele meu este nascut in 16.10.1953. Are stagiul de cotizare de 35 de ani+ 2 ani pensie de boala, pentru ca a suferit o interventie chirurgicala la nivelul ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate silviappp silviappp Sunt pensionar de invaliditate gradul 2 din mai 2001,am implinit pe 26 noiembrie 2013 55 de ani si conform legii 263\\2010 se poate iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)