avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... conta intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

conta intreprindere individuala

ce acte contabile trebuie sa intocmesc la o intreprindere individuala,neplatitoare de tva(comert ambulant)?am deja RJIP,reg inventar,reg unic de control,inregistrate la fisc,casa de marcat.trebuie sa fac si registru de casa,monetare...NIR,bon de consum? unii spun ca da...altii ca nu.nu mai inteleg nimic :) este suficient sa completez numai RJIP?multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:57, 26 Aprilie 2011
La o intrepr.individuala se poate opta pentru contabilitate in partida dubla?Mie sincer mi se pare mai usor si nu vad inconvenientele.Ce parere aveti?
Nu este nici un incovenient nici de natura legala, nici contabila.

Trebuie respectat, totusi, principiul impozitarii care este diferit la II, IF si PFA fata de SC si, anume, acela ca venitul se inregistreaza in momentul incasarii si cheltuiala in momentul platii (cu exceptia mijloacelor fixe care se amortizeaza la fel).

:offtopic:
Cred ca aceasta tema ar trebui abordata intr-un topic nou si, cum a fost ideea dvs., e bine sa fiti cea care-l initiaza.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizate ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,deschid un magazin mixt si as dori sa aflu ce tipizate minime am nevoie pt k intr-o saptamana deschid,multumesc (vezi toată discuția)
Nelamuriri intrepr.individuala rodia rodia Buna seara, Am unele nelamuriri in legatura cucontabilitatea in partida simpla la o intrepr.individuala ce are ca obiect de activitate comert cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)