avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

cum se stabileste suma pensiei alimentare ?
Cel mai recent răspuns: iuly_dany , utilizator 11:44, 17 Aprilie 2011
In functie de veniturile lunare ale celui ce va fi obligat la plata pensiei de intretinere si de numarul copiilor carora le datoreaza intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
1.-in functie de nr. de copii aflati in intretinere-25% pentru un copil, 33% pentru 2 copii si 50% pentru trei sau mai multi,
2.-in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz:
a.- in functie de venitul realizat de parintele obligat la plata pensiei de intretinere -in situatia in care tatal este angajat cu forme legale,
b.-in functie de venitul minim pe economie in cazul in care parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu este angajat cu forme legale sau nu realizeaza venituri.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
stiu ca munceste dar nu stiu cum pot afla mai multe date

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minima justme8 justme8 stie cineva care este valoarea pensiei alimentare care tr platita chiar daca acel parinte nu munceste?? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)