Pot fi concediat pentru ca nu am semnat in condica de prezenta de cand sunt in firma?
Nu mi.a spus nimeni ca e obligatoriu.
Si pot sa nu primesc salariu desi eu am fost la serviciu in aceasta perioada?
Pentru a se putea dispune o concediere ar trebui sa se faca o cercetare disciplinara in cadrul careia sa va formulati apararile. Sigur ca trebuiau sa va informeze. Iar prezenta se poate dovedi si prin alte mijloace de proba, nu numai condica.
Ce zice regulamantul intern? (daca exista)
Atit timp cat ati facut act de prezenta la locul de munca si s-a respectat programul de lucru, obligatiile de serviciu etc. fapt ce poate fi dovedit cu alte acte, persoane, NU puteti fi concediat pe aceste motive, si asa cum a precizat si Doamna av. Romascanu NU puteti fi concediat fara o cercetare prealabila in care puteti formula toate apararile si sustinerile pe care le considerati necesare .
In caz contrar concedierea este lovita de nulitate .:-/
In completare la raspunsurile competente primite, eu, ca practician in relatii de munca, va intreb: de cand lucrati in firma?
Daca lucrati de mai mult de o luna ati vazut ca sunteti pe un stat de plata si deci ati fost acceptat si fara semnarea condicii de prezenta sau ati vazut ca nu sunteti pe statul de plata si de ce nu ati cerut lamuriri?
Cine v-a spus de concediere? Poate e numai o parere a dvs. Poate ca ati incalcat regulamentul intern si veti fi sanctionat dar pana la desfacerea contractului individual de munca este cale lunga.
sunt de 3 luni in firma asta.Eu primeam banii intr.un plic. si nu semnam niciodata pt primirea lor. legat de regulament intern nici nu am auzit de el, semnat ca l.am citit etc.
Acum cateva zile eu mi.am dat demisia si probabil asta i-a ofticat.
copiez mai jos cateva din replicile primite de la patron pe msg:
patron: iti atrag atentia ca in condica nu esti semnat de 2 luni sa stii...
patron: in consecinta avem dreptul sa te dam afara si fara salar....
patron: pana sa platim concediul ramans tu iti vei primi salarul in conformitate cu zilele care sunt completate on condica... "asa cum spune la legea pe care mi-o tot citezi"
Eu cred ca ati muncit "la negru". Aveti contract individual de munca semnat de dvs., de angajator si inregistrat la ITM?
Daca angajarea se facea legal, trebuia sa semnati contractul individual de munca, sa semnati de luare la cunostinta de regulamentul intern (unde scrie si de condica de prezenta si ce sanctiune primiti daca nu o semnati), sa semnati statul de plata in fiecare luna pentru salariul primit etc.
Cum v-ati dat demisia daca nu aveati contract individual de munca? Ati dat-o la telefon sau in scris, direct la firma, cu nr. de inregistrare sau prin posta cu confirmare de primire?
Puteti face sesizare la ITM, la corpul de control.
Alte discuții în legătură
Codul muncii
ContSters490186
Buna ziua! In urma cu cateva zile am depus o cerere pentru un concediu fara plata ,nu mi s.a aprobat. Am vrut concediu de odihna,nu mi s.a aprobat, mi.am ... (vezi toată discuția)