La firma unde am lucrat 2 ani si jumatate nu am semnat niciodata nici un fel de act ,stat de plata , regulament de ordine interioara,condica de prezenta,decat CIM.Nu am primit nici un exemplar al .CIM si nici nu am fost lasata sa-l citesc ,deoareca patronul se grabea sa plece la Bucuresti .Cartea de munca era complectata pana in decembrie 2008,cand ni s-au inmanat ,pentru a face copie dupa acestea legalizate pe motiv sa nu se piarda sau sa se distruga acolo unde sunt depuse.Ne-am conformat ,desi am platit o gramada de bani,bani scosi din buzunarul nostru.La vremea aceea eram 3 angajate.Am dus cartile de munca inapoi la punctul de lucru ,acestea stand pe biroul patronului vreo 2 luni.Ce credeti era normal sa facem copie dupa cartile de munca si acestea sa stea la punctul de lucru atatea luni?Credeti ca asa usor se pierd la ITM dupa cum ne-a spus patronul?La momentul acela nu am avut curajul sa-l intreb de ce nu semnam state de plata ,de ce nu avem o condica de prezenta ,de ce trebuie neaparat sa facem aceste copii legalizate si sa dam o gramada de bani,deoarece dupa cum v-am prezentat si in titlu acesta era VATAF PE MOSIA LUI.Credeti ca ar fi putut sa distruga aceste carti de munca?Acum sunt in conflict de munca cu acesta pentru ca nu m-am subordonat ierarhic refuzand categoric de a-i face menajul personal.Daca firma este la Bucuresti, punctul de lucru la Busteni,noi suntem domiciliate pe raza judetului Prahova ,nu era normal sa avem cartile de munca depuse la ITM Prahova?De ce sunt depuse la ITM Bucuresti?
Multumesc din suflet.
Se depuneau la ITM Prahova numai daca punctul de lucru era inregistrat la aceasta institutie ... nefiind inregistrat, carnetele de munca se depun la ITM-ul in a carei raza teritoriala se afla sediul social al angajatorului.
In cazul refuzului angajatorului de a va elibera carnetul de munca, va puteti adresa ITM-ului si/sau judecatoriei in a carei circumscriptie se afla sediul angajatorului.