da contract individual de munca aveam si era semnat de mine angajator si itm.
demisia mi.am dat.o scris. si am cerut sa mi se faca o copie dupa ea. si am primit copie si scria ca s.a aprobat.(stiu ca trebuia sa scrie ca s.a luat la cunostina)
in rest stat de plata nu am semnat in nici o luna.
si nici regulament intern.
In practica, angajatorul isi pune rezolutia pe cererea de demisie prin "se aproba cu sau fara preaviz". In doctrina se apreciaza ca demisia nu trebuie aprobata de catre angajator.
Nu este obligatoriu semnarea statului de plata, decat in conditiile platii acestuia cash.
Pentru neregulile savarsite de angajator adresati-va ITM-ului sau Inspectiei Muncii.
Tocmai am pronuntat o hotarare in legatura cu acest topic:
Dosar nr. 849/117/2008
R O M Â N I A
TRIBUNALUL CLUJ
SECŢIA MIXTÃ DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL, DE CONFLICTE DE MUNCÃ SI ASIGURÃRI SOCIALE
SENTINŢA CIVILÃ Nr. 1318/2008
ªedinţa publică de la 11 August 2008
Completul compus din:
PREªEDINTE Cristi Danilet
Judecător Eva Pop
Asistent judiciar Ioan Rosu
Asistent judiciar Carmen Popa
Grefier Corina Tripon
Pe rol fiind judecarea cauzei civile privind pe reclamant SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI S.A. BUCURESTI- REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI CLUJ şi pe pârât MUT ALEXANDRU, având ca obiect conflict de muncă.
La apelul nominal făcut în şedinţa publică se constată lipsa părţilor.
Procedura de citare este legal îndeplinită.
S-a făcut referatul cauzei după care, instanţa constată că reclamanta a solicitat în scris judecarea cauzei în lipsă.
Cauza fiind în stare de judecată instanţa o reţine în pronunţare.
T R I B U N A L U L
Constată că prin acţiunea din 3 martie 2008 precizata la 21 mai 2008, reclamanta a solicitat obligarea paratului la restituirea sumei de 621 lei, ce reprezinta drepturi salariale acordate necuvenit, motivat de faptul ca in urma unui control intern s-a constatat ca unitatea a achitat nejustificat contravaloarea a 80 ore corespunzatoare a 7 zile lucratoare pentru care nu exista semnatura salariatului in condica de prezenta si nici vreun alt act care sa ateste prezenta sa la serviciu, fiind pontat doar in foile colective de prezenta.
In baza art. 281 Codul Muncii raportat la art 1169 C.civ., actiuna va fi respinsa, pentru ca reclamanta nu a facut dovada nici a incasarii de catre salariat a sumelor de bani pretinse, nici a conditionarii platii drepturilor salariale de semnarea condicii de prezenta de catre salariat.
Astfel, reclamanta a depus la dosar doar fise de pontaj, copii dupa condica de prezenta, procesul verbal de control si tabele de calcul a sumelor de incasat. Nu exista insa vreun act din care sa rezulte ca sumele de bani pretinse au fost virate catre parat.
Apoi, reclamanta nu a facut dovada ca paratul avea obligatia semnarii condicii de prezenta, obligatie care trebuie sa rezulte dintr-un regulament intern, luat la cunostinta de parat.
In fine, reclamanta trebuia sa faca dovada ca de semnarea condicii de prezenta era conditionata plata drepturilor salariale. Tribunalul constata ca, din contra, plata lunara s-a facut in temeiul fiselor de pontaj colective, care pana in prezent nu au fost anulate.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
Respinge actiunea formulata de reclamanta SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI S.A. BUCURESTI- REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI CLUJ cu impotriva pârâtului MUT ALEXANDRU, având ca obiect conflict de muncă.
Definitiva.
Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica din 11.08.2008
PREªEDINTE Judecător Asistenti judiciari Grefier
Cristi Danilet Eva Pop Ioan Rosu Carmen Popa Corina Tripon
Red CD, 28.08.2008