avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar pe 1/2apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar pe 1/2apartament

La divortul parintilor mei ,din anul 1993,am ramas sa locuiesc cu mama in apartamentul cumparat in timpul casatoriei si nu s-a facut partajul bunurilor.Deoarece tatal era violent si betiv s-a mutat la parintii lui,neplatind pensie alimentara sau vreun impozit sau alte cheltuieli.Mama a decedat in anul 2003,iar la succesiune tatal nu a vrut sa-mi treaca partea lui din apartament,ramanand fiecare cu cota lui de 1/2 din apartament.Anul acesta ,indemnat de sora lui imi cere bani ,pentru partea lui sau sa bag chirasi si sa-i dau jumatate din bani.Ce pot sa fac in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:03, 17 Aprilie 2011
Atata timp cat apartamentul este propritatea comuna a doi proprietari si mai mult decat atat dumneavostra aveti posisia acestuia nu are cum sa va oblige sa-l inchiriati . Poate cel mult sa ceara in instanta de judecata sa fie impartit si daca face asta nu aveti ce sa faceti .
Poate incercati sa ajungeti cu tatal la un mediator si sa incercati in prezenta lui sa va rezolvati problema. Apelati d-voastra la un mediator pentru Informarea Gratuita oferita de lege si apoi decideti in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cum procedez magdav magdav Buna ziua In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)
Succesiune odicmp odicmp Buna. Vin cu o problema legată de succesiune si de partea care mi se cuvine. Părinții mei sunt divorțații de cand sunt mic, eu rămânând de partea ... (vezi toată discuția)
Divort Annna19 Annna19 Buna seara. As vrea sa divortez si am un copil de 5 ani. Sotul nu se ocupa de copil, bea constant, este violent verbal, ma ameninta ca imi ia copilul si ca ma ... (vezi toată discuția)