avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara. As vrea sa divortez si am un copil de 5 ani. Sotul nu se ocupa de copil, bea constant, este violent verbal, ma ameninta ca imi ia copilul si ca ma bate, iar parintii lui sunt cam la fel ( mama lui bea alcool constant iar tatal lui face scandal ). Eu vreau sa divortez si sa ma duc in alt judet ( la mine acasa). Momentan stam intr-un apartament al parintilor lui. Am inteles de la un avocat ca divortul trebuie sa aiba loc la ultimul domiciliu pe care il avem impreuna. Intrebarea mea este : daca eu stabilesc la divort domiciliu la adresa care stau acum , casa fiind a parintilor lui, parintii pot spune ca nu ma primesc in casa ? ( desi am ci pe aceasta adresa) . Eu vreau sa ma mut in alt judet, unde sunt parintii mei. Nu sunt o mama denaturata, muncesc, am grija de copil. Care sunt sansele ca cel mic sa ramana la el? Ma ameninta ca imi ia copilul constant si ma jigneste zilnic din orice. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Annna19 , utilizator 23:06, 21 Iunie 2020
Bună seara,

Cu privire la competenta instantei, aceasta este într-adevăr cea de la ultimul domiciliu al soților. Dumneavostră puteți sa stați oriunde, iar acest aspect îl aduceți la cunostinta instantei pentru a va putea cita. Locul citarii îl puteți alege și la avocat. Soacra dumneavostră nu are ce sa va zică, e vorba doar de competenta instantei de judecata și nu are nicio legătură cu domiciliul/reședința dumneavostră actuala.

Cu privire la domiciliul minorului, avand in vedere vârstă frageda a acestuia, precum și cele menționate de dumneavostră, cu siguranță instanta va stabili ca domiciliul minorului sa fie la dumneavostră. Însă, în favoarea tatălui se va putea stabili un program de vizitare a minorului.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Buna seara,
1. Competenta divortului este la ultimul domiciliu comun.
2. Puteti sa va mutati ORIUNDe, acolo unde aveti domiciliul se va face si ancheta sociala pentru minor
3. In proportie de 99% se va stabili domiciliul minorului la mama
4. Daca e violent solicitati un ordin de protectie in ce-l priveste pe sot.

Multumesc mult de tot pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. ieșire ulterioară minor din țară. Christinne2013 Christinne2013 Bună seara, Momentan nu sunt în țară, i am expus soțului intenția mea de a divorța. După cum era de așteptat nu a reacționat foarte bine. ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Amalia2012antonia Amalia2012antonia Bună seara Am vreo sansa sa castig custodia exclusiva daca fostul sot a fost la inchisoare pt trafic international de droguri si a iesit de cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Program vizită Daniadriana Daniadriana Sunt in divorț și soțul meu vrea la programul de vizitare sa fie o săptămână cu o săptămână. Este posibil că instanța să-i acorde acest ... (vezi toată discuția)