Bună seara,
Momentan nu sunt în țară, i am expus soțului intenția mea de a divorța. După cum era de așteptat nu a reacționat foarte bine.
Motivele pentru care doresc să se întâmple sunt următoarele: am o relație toxică cu soțul, este pus numai pe țipete, urlete, nu se comportă cum trebuie cu copilul. Consumă droguri (cocaină). A început să se ascundă cu acest lucru de mine. Mai avem o persoană, amic de al lui, el consumând marijuana. Nu m a intrebat dacă doresc ca aceasta persoană sa stea cu noi, amicul fiind de etnie. Pana in luna aprilie am stat cu un cuplu. A durat 4 luni de zile. Pana in punctul in care, la o discuție mai aprinsă s au adresat cuvinte nepotrivite, amenințări. Din partea soțului. Către celălalt bărbat. În luna ianuarie ne am mutat de unde stăteam cu acest cuplu. Vreme de 4 luni, cat am stat acolo, eu mergeam 4 ore dus intors pana la scoala unde era copilul inca înscris. Pana sa înceapă pandemia.
Pe scurt, nu mai suport această situație.
La un moment dat s a scăpat, spunând că este interesul superior al copilului de a reveni aici, cu sau fără mine, pentru a urma școala.
Întrebarea mea este: în momentul în care ajungem în țară, eu vrând să nu mă mai întorc cu copilul aici, dorind să rămânem in România, poate ieși cu copilul minor din țară, fără acordul meu? Și o altă intrebare: înregistrări ale răcnetelor lui și fotografii ale drogurilor ar putea constitui dovezi? Așa pe vorbe ar fi cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Plus că a început să mi se adreseze cu apelativul dezechilibrată psihic. Există cumva posibilitatea, ca în țară, dacă nu reușesc să îl fac să înțeleagă că doresc divorțul, să sun la poliție pentru a pleca cu copilul, la părinții mei? Sau... până nu se pronunță trebuie să stau la același domiciliu cu el?
În urmă cu 3 ani am depus cerere divorț, ulterior renunțând la acțiune. O datorie pe numele meu la un microcredit, el nu intelegea de ce trebuie plătit. Amenințarea fiind: dacă plătești dau divorț. Am depus eu atunci cerere de divorț.
Vă mulțumesc.