avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de prescriptie a revendicarii unui teren ,imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de prescriptie a revendicarii unui teren ,imobil

Locuiesc in Canada de 15 ani , sora mea locuieste in Norvegia de 22 de ani . O ruda din tara mi-a zis ca bunicul a avut o suprafata de teren intravilan in Romania pe care au revendicato niste veri de-ai nostri. Atat parintii nostri cat si parintii verilor sunt decedati din 1985 , respectiv 1988 .
Intrebarea este daca mai avem vreo sansa sa intram in proprietatea unei parti din terenul lui bunicu ( eu si sora mea ) ? Exista un termen de prescriptiein care putem face o solicitare undeva ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:05, 17 Aprilie 2011
Da puteti printr-o actiune in revindecare chemand in judecata pe detinatorii fondului funciar. Aratati ca succesiunea s-a facut in lipsa d-voastra, si solicitati sa va realizeze dreptul real asupra suprafetei ce o puteti mosteni de la bunicii. Ca termen de prescriptie in astfel de cauze se raporteaza la posesie, dar fiind o posesie clandestina pentru suprafata ce va revine se poate cere revindecarea pana in 30 de ani.:(
Despre ce vorbim aici???? Legea 18/1991, modificata si completata a avut ca termen limita de depunere a cererilor de retrocedare data de 30.11.2005. Actiunea in revendicare inseamna ca un proprietar isi revendica bunul de la un neproprietar in baza Codului civil, ori persoanele de fata, care locuiesc in strainatate, nu sunt nici pe departe proprietarii terenului revendicat de rude. Mai pe romaneste, cu tot respectul, titlul de proprietate s-a emis persoanei care a formulat cererea de restituire si a dovedit o rudenie cu autorul care sa-i dea dreptul sa revendice respectivul teren (din cate inteleg eu, verii dvs. erau tot atat de mult nepotii bunicului ca si dvs). Va spun din proprie experienta ca o actiune in revendicare contra rudelor care au obtinut terenul, avand acelasi grad de rudenie cu autorul ca si dvs, nu are sansa... Legea 18/1991, art. 13, a repus in termenul de acceptare a mostenirii posibilii succesibili prin efectuarea cererii respective; dvs, in masura in care nu ati revendicat acel teren, sunteti considerati ca neacceptanti ai acesteia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. cum pot intra in posesia unor terenuri care au apartinut familiei? GodjaIoan GodjaIoan 1) Cum pot intra in posesia unor terenuri din Cluj care ai apartinut familiei mele? Am facut cerere in timp util pentru punerea in posesie, conform legi ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren doina_i doina_i buna ziua, as vrea sa stiu daca in baza registrului agricol de intrare in Colectivizare pot revendica un teren? (vezi toată discuția)
Revendicare teren mariuska87 mariuska87 buna ziua ,am si io o intrebare,ce ar trebui sa fac ,unde sa ma duc si de unde sa incep cu actele pentru revendicarea unui teren, sa fiu mai explicita :bunicul ... (vezi toată discuția)