avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren

buna ziua,
as vrea sa stiu daca in baza registrului agricol de intrare in Colectivizare pot revendica un teren?
Cel mai recent răspuns: doina_i , utilizator 16:55, 15 Septembrie 2012
Cererile in baza legi 18/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, au putut fi depuse pana in data de 30.11.2005. Daca nu ati facut acest lucru, singura cale care va ramane este instanta de judecata.
Si in instanta as avea sanse ,mentionez ca nu am alte acte decat registrul agricol?
Asa cum a scris si doina_i, termenul a expirat. Pentrru ca trebuia sa depuneti cerere pe baza Legii fondului funciar, deci o procedura pe o lege speciala, actiunea in revendicare nu are sanse, in conditiile in care este vorba chiar de o situatie reglementata de legile sus mentionate.
In baza legii 18/1991 am mai revendicat niste terenuri in termen legal,cu aceste terenuri intrand in colectiv bunicul meu,terenuri pe care mi s-a emis TP,dar recent am descoperit intamplator ca in registrul agricol mai imi apar inca 3 terenuri de care nu stiam,din moment ce am facut o cere ,comisia de stabilire a fondului funciar nu trebuia sa ma improprietareasca cu toate terenurile cu care bunicul a intrat in colectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Recunoastere drept proprietate drglat drglat Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema: In urma cu mai bine de un an bunica mea a murit si a lasat in urma o mostenire constand in mai ... (vezi toată discuția)
Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)