avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara.va rog sa-mi raspundeti daca este posibil cat timp dureaza un divort .avem si un copil minor,si locuim in italia multumesc.
Cel mai recent răspuns: gloria gloria , utilizator 20:50, 17 Aprilie 2011
si sunteti de acord ambii soti cu desfacerea casatoriei si impartirea tutelei privind minorul? va trebui sa deschideti actiune de divort la judecatoria din raza unde ati avut ultimul domiciliu comun.nu va dura mult procesul daca sunteti ambii de acord cu divortul.
Daca va prezentati impreuna la un mediator dureaza putin in comparatie cu mersul in instanta. Totodata, daca este cazul puteti face si partajul. Puteti apela la un mediator autorizat in cond. Legii 192/2006 din Tabloul mediatorilor, Informarea este gratuita cu privire la procedura medierii.
Cristea Marina a scris:

Daca va prezentati impreuna la un mediator dureaza putin in comparatie cu mersul in instanta. Totodata, daca este cazul puteti face si partajul. Puteti apela la un mediator autorizat in cond. Legii 192/2006 din Tabloul mediatorilor, Informarea este gratuita cu privire la procedura medierii.

:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca acesta este scopul acestui Forum ... sa trimitem la un avocat sau mediator pe oricare utilizator care ne solicita ajutorul fara a putea sa-i dam macar un staf sau o ideea asupra problemei cu care se confrunta.
sunt sau nu de acord ceea ce este cert este ca sotul meu are o relatie extraconjugala si in cazul acesta ce as putea face? tot dansul este cel care cere divortul in privinta copilului el spune ca este de acord sa ramana cu mine dar eu nu am incredere in el .pana la urma despre bunurile materiale ma intereseaza mai putin ceea ce ma intereseaza este fetita.ce sanse ar avea sa ramana fetita cu el?multumesc
atunci sa promoveze dansul actiune de divort. daca va cere si el tutela copilului atunci e complicat fiindca va fi nevoie de ancheta sociala iar dvs nu domiciliati in tara. sotul nu are nicio sansa sa i se incredinteze tutela exclusiva a fetitei de catre instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Divort - minor nascut inaintea de casatorie- Bogdan28 Bogdan28 situatia este urmatoarea : minorul s-a nascut inaintea casatoriei. parintii momentan locuiesc in italia si vor sa divorteze rapid. in situatia in care fac ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters167014 ContSters167014 Buna seara.sunt casatorita de 5 ani Din luna iulie 2010 sotul meu ma inseala cu fosta lui iubita casatorita si ea in momentul de fata.(Noi ne aflam in Italia ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei alimentare ContSters167014 ContSters167014 :\">BUNA ZIUA.AS DORI SA VA MAI INTREB UN LUCRU CUM SE CALCULEAZA PENSIA ALIMENTARA?DE EXEMPLU :SOTUL MEU ARE UN VENIT DE 2400 EURO PE LUNA (aici in ... (vezi toată discuția)