avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa divortez la notar?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa divortez la notar?

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna de 8 ani si cred ca am dat amandoi destule sanse relatiei, dar este terminata. as vrea sa putem divorta la notar pentru ca nu avem copii, dar am cumparat o casa prin credit bancar cu ipoteca. ce se va intampla cu casa daca divortam la notar? creditul este pe sotul meu desi platim amandoi ratele. cum putem rezolva totul la notar sa impartim ce am investit amndoi?
multumesc
Conditiile desfacerii casatoriei pe cale notariala sunt:
-sotii sa se inteleaga cu privire la desfacerea casatoriei,
-sotii sa se inteleaga si cu privire la numele de familie ce va fi purtat dupa desfacerea casatoriei,
-din casatoria sotilor sa nu fi rezultat copii minori sau sa fi adoptat copii minori in timpul casatoriei,
-sotii daca indeplinesc conditiile de mai sus, trebuie sa se prezinte personal atat la depunerea actelor cat si dupa 30 de zile de la depunerea acestora pentru a se verifica staruinta si consimtamantul in desfacerea casatoriei.
Sotii nu pot fi reprezentati prin mandatar la desfacerea casatoriei.
In ceea ce priveste partajul, acesta se va efectua ulterior, fie pe calea unui partaj voluntar incheiat pe cale notariala, fie pe cale judecatoreasca .

Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
intelegeti-va in parivinta partajului cu sotul (cine ramane cu ap si plata ratelor, ce despagubire i se cuvine celuilalt) apoi mergeti la banca si obtineti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor de unul dintre dvs, apoi mergeti pt partaj in sine, la notar sau in instanta
Pentru divort, puteti apela la notar daca indepliniti conditiile amintite de simonette12.
In ceea ce priveste partajul, acesta se va efectua, fie pe calea unui partaj voluntar incheiat pe cale notariala, fie pe cale judecatoreasca, asa cum a amintit simonette12.
Incercati sa va intelegeti cu sotul in privinta tuturor aspectelor divortului si partajului (singuri sau cu ajutorul unui mediator). Mergeti la banca si obtineti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor de unul dintre dvs.
Cea mai ieftina si rapida varianta este cea a deschiderii unui proces in instanta pentru divort si partaj simultan, unde sa prezentati un Acord de mediere intocmit la un birou de mediator (care reflecta intelegerea dintre dvs.). Se poate rezolva intr-un singur termen. Mai mult, puteti recupera taxa de timbru pentru partajarea bunurilor comune, integral sau partial.

[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Divortul administrativ myno myno Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)