avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unui contract de cesionare de drepturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unui contract de cesionare de drepturi litigioase

Va citez din incheierea de autentificare a contractului:
Doamna X dupa citirea actului a consimtit la autentificarea prezentului inscris si fiind in imposibilitatea de a semna din cauza bolii si-a aplicat amprenta digitala a degetului aratator de la mana stanga pe toate exemplarele.
Asa cum reiese din act, din cauza bolii, cum a putut sa consimta la autentificarea actului?
Persoana in cauza a fost intrebata in prezenta unui martor daca stie de continutul acestui contract si a raspuns: ''Eu nu stiu nimic, doar m-au pus sa pun degetul'' desi persoana stie sa semneze. Precizez ca persoana are 76 ani.
Cum putem contesta acest contract?
Depinde din cauza carei boli.Nu reiese ca doamna x suferea de o boala care sa o fi lipsit de discernamant.Poate avea vreo pareza si nu isi putea folosi mana pentru a semna .
iosifdanut a scris:
Asa cum reiese din act, din cauza bolii, cum a putut sa consimta la autentificarea actului?

Faceti confuzie intre consimtamant, respectiv manifestarea vointei de a incheia un act juridic si iscalirea inscrisului constatator al actului juridic. Ca sa va dati seama va scriu ca desi este evident ca o persoana paralizata de la gat in jos poate consimti la incheierea oricarui act aceasta nu poate in nici un caz sa iscaleasca inscrisul constatator al conventiei.

Intrucat ceea ce contestati d-voastra sunt chiar cele ce notarul public a constatat prin propriile-i simturi, acesta mentionand ca dupa citirea actului a constatat consimtamantul dispunatoarei, actul poate fi desfiinat numai dupa ce notarul public este condamnat definitiv pentru fals intelectual.

iosifdanut a scris:

Va citez din incheierea de autentificare a contractului:
Doamna X dupa citirea actului a consimtit la autentificarea prezentului inscris si fiind in imposibilitatea de a semna din cauza bolii si-a aplicat amprenta digitala a degetului aratator de la mana stanga pe toate exemplarele.
Persoana in cauza a fost intrebata in prezenta unui martor daca stie de continutul acestui contract si a raspuns: ''Eu nu stiu nimic, doar m-au pus sa pun degetul'' desi persoana stie sa semneze. Precizez ca persoana are 76 ani.
Cum putem contesta acest contract?

trebuie facuta distinctia...daca persoana nu poate semna din cauza unei suferinte fizice sau psihice.
pentru suferinta psihica, cel interesat si indreptatit (nu oricine) poate ataca actul in instanta, in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire si folosire de procura falsa leorot leorot Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a ... (vezi toată discuția)
..testament ..!?! tutu12 tutu12 O pesoana imobilizata la pat in urma unei operatii la cap este ingrijita de cineva . Pesoana decedeaza iar cel care a avut grija de el , dupa moarte, arata si ... (vezi toată discuția)
75 ani Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am si eu o nelamurire... Am inteles de la un client ca persoanele peste 70 ani nu li se mai permite sa imputerniceasca si sa fie imputernicite (procura) pentru ... (vezi toată discuția)