avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

BUNA SEARA!SUNTEM IMPREUNA DE 10 ANI SI CASATORITI DE 5(FACUTI IN 25.03).AM AVUNS LA NEINTELEGERI SI CHIAR DORIM SA DIVORTAM.DIN NOIEMBRIE 2010 NU MAI LOCUIM IMPREUNA(STATEAM LA PARINTII MEI).
AVEM UN BAIAT DE 4,5 LUNI,FOARTE REUSIT.DE CAND L-AM DAT AFARA(A SARIT SA MA PRINDA DE GAT IN FATA COPILULUI)NU MI-A DAT UN LEU PENTRU COPIL,NICI MACAR O PORTOCALA.MAMA A DECEDAT IN 2009,COPILUL FIIND CRESCUT DE MINE SI PARINTII MEI,EL FIIND TOT TIMPUL,,LA SERVICI,,.
AM INFIINTAT UN ONG DE CARE NU S-A MAI OCUPAT,LASANDU-MA CU DATORII DE 10.000 EURO,PE LANGA ALTELE.
DATORITA PRESIUNII PSIHICE SI DIN TIMPUL CASATORIEI SI A RELATIEI,AM APELAT LA UN TRATAMENT PSIHIATRIC.MENTIONEZ CA SUNT DE PROFESIE MEDIC,CU COD DE PARAFA,DAR...PLAFONATA LA NIVELUL DE SPALAT,GATIT,ETC.SUNT ANGAJATA CA SI MEDIC LA ONG-UL INFIINTAT DE MINE(SI EL E MEMBRU FONDATOR).
INCEARCA SA MA SANTAJEZE CA SUNT NEBUNA,MI-O ZICE IN FATA,SI CRED CA DORESTE SA-MI IA COPILUL PENTRU A PUTEA BENEFICIA DUPA PAREREA LUI DE APT.TATALUI MEU
DG.PUS DE PSIHIATRU ESTE TULBULARE BIPOLARA,DAR ESTE PUS PENTRU A FIGURA CU O BOALA CRONICA PT.CA RETETA SA FIE GRATUITA.
MENTIONEZ CA MI-AM FACUT LUCRAREA DE DIPLOMA CU ACEST PROFESOR(PSIHIATRU).

INTREBAREA MEA ESTE:CUM POT BARA EVENTUALA ACUZATIE DIN PARTEA LUI CA IAU TRATAMENT,PT.A-MI LUA COPILUL LA DIVORT.
MENTIONEZ CA,FIUL MEU ARE TOATE CONDITIILE NECESARE PT.CRESTERE SI DEZVOLTARE IN APARTAMENTUL TATALUI MEU,ESTE INTEGRAT IN GRUPA MIJLOCIE LA GRADINITA,CARE ESTE LA NICI 2 MINUTE DE CASA.BAIATUL ESTE FOARTE ATASAT DE MINE SI TATAL MEU,SCOATEREA DIN ACEST MEDIU AR PROVOCA O TRAUMA PUTERNICA ASUPRA LUI.

POT SA CER BANI SI CAT PT.LUNILE DE CAND NU MAI SUNTEM IMPREUNA,RESPECTIV NOIEMBRIE?

VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:50, 18 Aprilie 2011
Luati legatura cu un avocat la un cabinet pentru ca sunt multe aspeste pe care trebuie sa le aveti in vedere .Trebuie sa introduceti divortul , sa solicitati sa vi se incredinteze minorul si sa fie obligat paratul la plata unei pensii in raport de venituri .Nu puteti sa-l obligati la pensie din uirma , ci doar de la data introducerii cererii in instanta. Se va efectua o ancheta sociala la domiciliu , veti lua legatura cu autoritatea tutelara si le veti explica, astfel incat sa va fie favorabila anmcheta sociala pentru incredintare. Veti audia doi martori pentru a relata cele sustinute, si care vor dovedi ca sunteti o mama buna careia i se poate incredinta minorul., Veti aduce un certificat din care sa rezulte ca sunteti apta sa cresteti si sa educati minorul , ca sunteti sanatoasa si nu aveti un diagnostic care ar putea sa va impiedice sa cresteti copilul.
In astfel de situatii , actele medicale ale uneia dintre parti ,cand se ajunge la astfel de stari conflictuale , generatoare de despartiri "cu cantec" , pot fi folosite ca probe de cealalta parte , in functie si de educatia celui care face acest lucru , de dorinta sa de a se razbuna sau de a obtine incredintarea unui copil.
Problema majora in aceasta despartire este incredintarea minorului.
Din punct de vedere legal ,trebuie ca dvs ,in calitate de mama , sa dovediti cu probe (acte,interogatoriu pe capetele de cerere privind incradintarea si pensia de intretinere,martori si ancheta sociala ) ca oferiti conditii mai bune de crestere si educare minorului mai bune decat sotul dvs.
In urma administrarii si analizarii probatoriilor , instanta de judecata se va pronunta.
Este recomandabila obtinerea unor acte medicale , care sa ateste starea dvs reala de sanatate si faptul ca puteti avea grija de copil in cele mai bune conditii
Este indicata angajarea unui avocat , in limita posibilitatilor financiare , care sa va sprijine demersurile juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort leeadar leeadar Buna ziua!Am ajuns la divort! Avem un baietel de 4,5 ani impreuna,nu exista bunuri pt.partaj.Sunt medic.Datorita presiuniilor psihice am facut un tratament la ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala pentru incredintarea minor MIUTZA27 MIUTZA27 CUM DECURGE ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINORULUI, INTRUCAT ANTERIOR NASTERII ACESTUIA A AVUT LOC DIVORTUL PARINTILOR...IAR TATAL NU SI-A MANIFESTA ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)