avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!Am ajuns la divort! Avem un baietel de 4,5 ani impreuna,nu exista bunuri pt.partaj.Sunt medic.Datorita presiuniilor psihice am facut un tratament la psihiatru dg.pus pe reteta fiind tulbulare bipolara tip 2.Vreau sa stiu daca el pote sa-mi ia copilul.Mentionez ca,copilul a crescut la parintii mei,unde am locuit impreuna pina in noiembrie cand a sarit de fata cu,baietelul la mine la gat si atunci tata l-a scos afara.Din noiembrie nu i-a adus un mar copilului.Eu lucrez ca si medic la un ong,ong-ul infiintat de mine,de el si o cunostinta la care sunt si presedinte.
Ce sfat imi dati ca sa nu poata sa-mi ia copilul? Mentionez ca ma santajeaza cu acel tratament,desi traumele psihice au fost produse de el si a decedat mama mea in ian.2009.Ca si stare de sanatate nu a probleme,dar figurez in evidenta cu tratament.Multumesc!
Puteti scoate un certificat medico-legal din care sa rezulte ca aveti discernamant si aveti capacitatea de a va creste copilul. El poate fi folosit numai in situatia in care in cursul procesului va invoca acest aspect.
Criteriul după care se călăuzesc instanţele pentru a decide cu privire la încredinţarea minorului este interesul superior al acestuia.
Conflictul dintre parinti pe marginea comportamentului violent al tatalui dauneaza in procesul de crestere si educare al minorului.
Instanta o sa aprecieze pe baza de probe acest comportament daunator .
Din punctul meu de vedere nu trebuie sa va faceti griji cu privire la incredintarea minorului mai ales ca acesta a crescut impreuna cu parintii dumneavoastra, interesul e sa creasca in conditii optime fara scandaluri.
Pe baza unor anchete sociale se va constata daca in mediul actual copilul beneficiază de toate condiţiile necesare pentru a asigura o creştere şi educare corespunzătoare.
Corecta si parerea anterioara a colegului
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
tulburarea bipolara fiind o afectiune psihica poate fi invocata de celalalt parinte pentru a obtine incredintarea minorului. pe de alta parte puteti sa contracarati demersul acestuia invocand (cu probe) un eventual comportament imoral, violent, dezinteres in cresterea si educarea copilului. Deasemenea puteti dovedi cu un certificat de la medic ca afectiunea de care ati suferit nu a recidivat si ca nu mai santeti sub tratament.
Incercati sa rezolvati problema cu un mediator,daca si sotul este de acord cu aceasta procedura, este mai simplu,mai repede, mai putin costisitor.

quot]Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.

Dispoziţii speciale privind conflictele de familie
Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez leeadar leeadar BUNA SEARA!SUNTEM IMPREUNA DE 10 ANI SI CASATORITI DE 5(FACUTI IN 25.03).AM AVUNS LA NEINTELEGERI SI CHIAR DORIM SA DIVORTAM.DIN NOIEMBRIE 2010 NU MAI LOCUIM ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)