Am cumparat un apartament , care avea si un contract platit pe un loc de parcare.
Am fost sfatuita sa nu trec locul de pacare pe numele meu la data cumpararii apartamentului, pentru ca acesta a fost a unei persoane influente si ca eu nu o sa mai primesc acea parcare daca ma duc la administratie, sa trec contractul pe numele meu. Dar am platit in continuare, vreo 3 ani, pana cand un vecin a carui sotie lucreaza la administratia financiara, a facut contract pe numele lui si mi-a luat parcarea. Mai pot sa fac ceva pentru a intra in posesia ei? Cum e posibil sa ma lase sa platesc in continuare, si de fapt sa nu mai fie al meu locul?
Multumesc mult,
Dvs. plateati de fapt un loc de parcare care nu era al dvs., fiind pe numele celui de la care ati cumparat apartamentul. In mod normal trebuia sa anuntati schimbarea proprietarului si poate vi s-ar fi aprobat cererea de preluare a parcarii.Sau poate nu. Dar in niciun caz nu se putea intampla situatia de acum: sa platiti unutil. Cand cineva se prezinta sa achite o taxa nu este intrebat de ce si in ce calitate o achita, pentru ca dvs. oricum o achitati in numele vechiului proprietar.
Vecinul, care stia realitatea a profitat de faptul ca dvs. nu ati solicitat incheierea contractului pentru parcare pe numele dvs.si l-a solicitat si obtinut el.
Faptul ca dvs. achitati taxa nu inseamna ca era al dvs. cat timp nu era pe numele dvs. Deci ilegalitatea ati comis-o dvs. nu vecinul.
Achizitionarea apartamentului si spatiului cu destinatia de parcare ,sunt 2 probleme distincte
apartamentul a fost achizitionat ca bun privat
spatiul cu destinatia de parcare,fiind vorba despre spatiu apartinand autoritatii locale se concesioneaza primului interesat care achita respectivul loc
Autoritatea locala poate incheia pentru acelasi spatiu de parcare,in cursul timpului "n" contracte de concesiune,pentru acelasi concesionar sau pentru diferiti concesionari,functie de interesul acestora
In orice caz,este creu de crezut ca dvs ati mai putut achita spatiul cu destinatia de parcare,pe numele fostului detinator ,in conditiile in care se stie ca anual este necesar prezentarea documentelor originale de identitate ale solicitantului....
Pai eu am avut intotdeauna buletinul fostei proprietare la mine de cate ori achitam. Pentru ca am ramas oarecum prieteni, si nici fosta proprietara nu si-a schimbat buletinul in care sa aiba alt domiciliu.
Deci nu inteleg , cum, dupa ce eu plateam in fiecare an in ianuarie, a putut sa intre acest vecin peste mine?
Oricum, sa inteleg ca nu mai pot face nimic nu?
Pentru ca e aiurea si ne tiganim in fiecare zi, amandoi am platit pana la urma.
Se pare ca oricum daca sotia d-lui lucreaza la ADP, pot eu sa stau si in cap.
Nici vorba. Legal acel loc de parcare era dat in folosinta unei persoane care nu mai avea dreptul sa-l obtina. De vreo 3 ani. Deci acel drept care spuneti ca a fost incalcat e nul, nu exista.
Parcare
julyet
Buna ziua, am cumparat un apartament cu loc de parcare.Nu m-am mutat si nu am schimbat actele intrucat stau momentan la alt domiciliu.Intre timp, locul de ... (vezi toată discuția)