avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PARCARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PARCARE

Buna ziua, am cumparat un apartament cu loc de parcare.Nu m-am mutat si nu am schimbat actele intrucat stau momentan la alt domiciliu.Intre timp, locul de parcare a fost atribuit de catre ADP catre alta persoana.Mentionez ca fostul locatar a platit parcare pe 1 an inainte si nu si-a schimbat domiciliul.Am primit de La ADP instiintare cu anularea locului de parcare.Acest lucru se poate considera un abuz?Ce demersuri trebuie sa fac sa-mi pot recapata locul de parcare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 14:54, 14 Martie 2020
Este contradictie in sustinerile dv
Daca ati achizitionat spatiu cu destinatia de locuinta si concomitent spatiu parcare auto,iese din ecuatie ADP
Rezulta ca vanzatorul a detinut constract de concesiune anuala loc de parcare,pe care dv puteati sa il utilizati numai prin incheierea de contract de concesiune
Precizarea dv conform careia
fostul locatar a platit parcare pe 1 an inainte
sustine si intareste aprecierea ca vanzatorul era strict concesionar al locului de parcare,respectiv legal nu putea sa tranzactioneze dreptul asupra locului de parcare neavand calitatea de proprietar
Cred ca nu m-am exprimat eu bine.Locul de parcare tine de ADP S 6,Proprietarul a platit pe tot anul.Nu am stiut ca trebuie sa-l revendicam noi, mai ales ca nu ne-am schimbat cartile de identitate.Nici noi, nici fostul proprietar.Am primit direct de la ADP o instiintare ca acest contract (cu fostul proprietar) a fost reziliat.Mai putem face ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

julyet a scris:

am cumparat un apartament cu loc de parcare

Este afirmatia dv
Aspectul ca ati primit instiintare de la serviciul din primarie referitor la relocarea locului de parcare este justificat prin faptul ca "cineva"direct interesat de respectivul loc de parcare a avut cunostiinta despre tranzactionarea apartamentului si interesat de locul de parcare a facut demersuri la serviciul competent in vederea incheirii de nou contract de concesiune
Este situatie complexa deoarece trebuie avut in vedere aspectul esential ca au fost achitate obligatiile fiscale aferente locului de parcare pentru anul in curs ,titularul contractului de concesiune are acelasi domiciliu astfel incat se poate aprecia un abuz din partea inspectorului care a dispus incetarea contractului si relocarea locului de parcare in favoarea solicitantului
Incercati sa solicitati vanzatorului apartamentului sa desfasoare demersuri la nivelul serviciului specializat sa demonstreze ca are domiciliul in acel imobil si ca este proprietarul vehiculului cu contract de concesiune achitat
Vanzatorul nu mai e proprietar.Nu mai poate face nici o soliciatare.Cumparatorul nu are domiciliul acolo nu poate face nici o solicitare.Simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere parcare eliaroman eliaroman Buna ziua, Am achizitionat un apartament in 20.12.2016. Proprietarul are parcarea platita pana in decembrie 2016. Acum cand am fost la ADP sa preluam locul ... (vezi toată discuția)
Preluare loc parcare? dupa cumparare imobil blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament in sectorul 4 iar propietarul actual detine loc de parcare platit la Primaria Sectorului 4. Se poate prelua ... (vezi toată discuția)
Parcare platita, autorizatie retrasa Eduardedd Eduardedd Buna ziua! Am in proprietate un apartament si o casa, in apartament am locuit pana sa-mi cumpar casa si detin un loc de parcare in fata blocului, in baza unei ... (vezi toată discuția)